1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Stresteki İstanbulluya bedava terapi

Stresteki İstanbulluya bedava terapi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri, Haziran 2007’den bu yana İstanbullulara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.

A+A-

HABER7.COM - İstanbul’un 34 ilçesinde bulunan merkezlere gelen vatandaşların sorunlarında 4 ila 12 seans sonunda önemli ölçüde iyileşme sağlanıyor.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri projesi kapsamında Haziran 2007’de başlatılan ‘Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık’ hizmetlerinden on binlerce İstanbullu yararlandı. İstanbul’un çeşitli yerlerinde bulunan 34 Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi’nde verilen psikolojik danışmanlık hizmetlerinde bugüne kadar 79 bin kişiye psikolojik danışmanlık hizmeti verilirken, 4 bin kişiye de eğitimsel grup çalışması yapıldı. Psikolojik danışmanlık hizmetleri çerçevesinde 6 bin çocuğa da gelişim testi uygulandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı merkezlerindeki Psikolojik danışmanlık servislerinde 63 deneyimli psikolog görev yapıyor.

İstanbulluların sorunları dört seansta çözülüyor
Psikolojik Danışmanlık hizmetlerine Haziran 2007’den bugüne kadar toplam 79 bin yetişkin İstanbullunun başvurduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Dr. Saime Batırel, danışmanlık hizmetlerine başvuran kişilerin sorunlarında 4 ila 12 seans sonunda önemli ölçüde iyileşmeler görüldüğünü belirtti.

Tedaviye ihtiyaç duyanlar hastanelere sevk ediliyor
Yapılan görüşme ve tetkikler sonucunda psikolojik tedavi ya da psikiyatrik müdahale gereksinimi olan vatandaşların derhal hastanelere sevklerinin yapıldığını ifade eden Batırel, maddi durumu bu tedaviyi karşılamayacak düzeyde olan vatandaşların tedavi masraflarını da İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladıklarını söyledi.

Çocukların % 3,5’inde gelişimsel gerilik bulunuyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik ücretsiz Denver gelişim testi de uygulanıyor. Haziran 2007’den bugüne kadar 6 bin çocuğa uygulanan testler sonucunda çocukların % 3,5’inde gelişimsel gerilik olduğu saptandı. Saptanan gelişim geriliği durumlarında gereken yönlendirmeler ve kurum sevkleri yapılarak, bu çocukların ilerleyen dönemlerde kronik sıkıntılar yaşanması önlenebiliyor.

Hepsi bir telefon kadar yakın!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm İstanbullulara ücretsiz olarak sunduğu kadın ve Aile Sağlığı Merkezi hizmetlerinden yararlanmak için ise ALO 153’e bir telefon açmak yeterli.

Bu haber toplam 2780 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.