1. HABERLER

  2. PSİKO EĞİTİM

  3. Stanford Binet Yorumlama ve Raporlama Eğitimi

Stanford Binet Yorumlama ve Raporlama Eğitimi

Stanford Binet Yorumlama ve Raporlama Eğitimi 24 Ekim 2013 Perşembe günü APAMER'de yapılacak. Eğitimle ilgili ayrıntılar şöyle:

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Stanford Binet Yorumlama ve Raporlama Eğitimi 24 Ekim 2013 Perşembe günü yapılacak. Eğitimle İlgili APAMER'in resmi web sitesinde yer alan ayrıntılar şöyle: 

02-16 Yaş grubu bireylerin zeka gelişimini değerlendirmek amacıyla dünyada en yaygın olarak kullanılan zeka testlerinden olan Stanford Binet Zeka testini uygulayabilmek kadar, bu testi yorumlamak ve test sonucunu rapora dönüştürmekte hayati önem arz eder. Bir testin raporunu yazmak sıradan bir uygulamayı rapor diline dönüştürmekten oldukça farklıdır. Kullanılan dilin hem anlaşılır olması hemde üslubun akademik değer taşıması gerekir. Bu tür testlerin raporlaştırılmasında kullanılan yazım ve yorumlama dili spesifiktir. Yorumlamada seçilen kavramlar testin akademik kavramlarıyla uyumlu olmak zorundadır. Bir kuruma yada konsültasyon amacıyla bir başka uzmana yorumlama ve raporlamayı sunarken seçilen üslup test sonuçlarının muteber kabul edilmesinde ve işleme alınmasında ilk esas alınan kriterdir.

"Stanford Binet Yorumlama ve Raporlama Eğitimi" ile testin yorumlanması ve raporlaştırılmasında uygulayıcılara ihtiyaç duydukları temel becerileri kazandırma amaçlanmaktadır. Eğitim sırasında örnek vakalar üzerinden yorumlama ve raporlaştırma uygulamaları yapılacaktır. Bu yönüyle eğitim "Vaka Analizli Workshop Çalışması" özelliği de taşımaktadır.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Hedef Kitle:

Alanda çalışan Psikiyatri Hekimi, psikologlar, psikolojik danışmanlık mezunu veya lisans & lisansüstü öğrencilerinden Stanford Binet Testini Uygulayabilen uzmanlar çalışmaya katılabilirler.

PROGRAM DETAYLARI:

18:00 – 19:30

"Stanford Binet Testini Yorumlama"

Testin yorumlanması ile ilgili incelenmiş gerçek vakalar üzerinden teknik yorumlama

Çay – Kahve Molası

19:45 – 21:10

"Stanford Binet Testi Akademik Rapor Yazma"

İncelenmiş gerçek vakalar üzerinden elde edilen verilen raporlaştırılması ve rapor yazma tekniği

21:10 – 21:40

Soru cevapdeğerlendirme ve Sonlandırma

YER: APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi

Zuhuratbaba Mah. Akmescit Sok. No:12 Daire:3 Bakırköy İSTANBUL TELEFON: 0212 466 10 50

whatsapp-psikoloji-hattı

TARİH: 24 Ekim 2013 / Perşembe

SAAT: 18:00- 21:30

KONTENJAN: Eğitim kontenjanı 22 kişi ile sınırlıdır.

SERTİFİKA: Eğitim sonunda katılımcılara APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi onaylı Katılım Sertifikası verilecektir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

WORKSHOP LİDERİ:

Çocuk – Aile  Danışmanı  Yusuf MENKİ

1998 yılında Gazi Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler (PDR) bölümünden mezun oldu. Çalışma alanı olarak çocukların değerlendirilmesinde testlerin kullanılması, öğrenme güçlüklerinin tespiti ve Çocuk Odaklı Aile Danışmanlığı, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin tespiti, Sınav Kaygısı, konuları üzerinde yoğunlaşmıştır.

Çocukların değerlendirilmesi, Psikolojik Testler, Nöropsikoloji ve Nöropsikolojik Testler, Öğrenme güçlükleri, dikkat eksikliği, eğitsel tanılama ve aile çalışmaları, Okul Öncesi Çocukların değerlendirilmesi meslekti olarak özel ilgi alanı içerisinde yer almaktadır.

Çocuk değerlendirmede kullanılan testlere özel ilgi gösterdiği için bu alandaki eğitim programlarına katılmaya çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Tamamladığı Eğitim Programları ve Süpervizyonlar

Denver Gelişimsel Tarama Testi eğitimi, Yöret Kriz Müdahale Eğitimi, Konuşma Terapisi Eğitimi, Oyun Terapisi Eğitimi, Wisc-r Uygulama Eğitimi, Bilişsel Davranışçı Terapiler Eğitimi, Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı Eğitimi , Aile Terapisi Eğitimi , Nöropsikolojik Testler Eğitimi, Çapa Tıp Fak.Nöroloji Anabilim Dalı Temel Nöropsikoloji Eğitimi,Projektif Testler Eğitimi

Uyguladığı Testler:

Wisc-r, Denver Gelişim Tarama Testi, St. Binet, Leiter, Colombia Zihin Olgunluk Testi, AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri) Gessell Gelisim Testi,Peabody Kelime Anlama Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi ,Porteus Labirenti Zeka Testi ,Catell 2A-3A Zeka Testi , Kohs Küpleri Zeka Testi ,Goodenough Zeka Testi , Bender –Gestalt Testi, TKT(5-7),TKT(7-11),TYT(6-8), Stroop Testi, İşaretleme Testi, SAYI Dizisi Öğrenme Testi

EĞİTİM ÜCRETİ:

Eğitim ücreti: 90 TL

ÖDEME BİLGİLERİ

Maruf BEÇENE Adına Halk Bank Yeşilköy Şubesi

IBAN NO: TR270001200989000001016096

Şube Kodu: 890

PTT POSTA ÇEKİ HESABI: Maruf BEÇENE Adına
No: 5160733

EĞİTİM AFİŞİ 



Bu haber toplam 14753 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.