1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Soma'da Maden Faciası: 282 Kişi Öldü

Soma'da Maden Faciası: 282 Kişi Öldü

Soma'ya giden Başbakan Erdoğan, olay yerini inceledikten sonra basın toplantısı düzenledi. Hayatını kaybedenlerin sayısının 282'ye çıktığını açıklandı

A+A-

Türkiye, yerin yüzlerce metre altından kömür karası yüzleriyle cansız bedenleri çıkan 282 madencinin ölümüne ağlıyor. Saatler ilerledikçe mahsur kalan işçilerden umut kesiliyor.

 

Türkiye, tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadı önceki gün. Saatler 15.10’u gösteriyordu. Facianın adresi maden ocağıydı… Yüzlerce madenci Manisa’nın Soma İlçesi’nde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait ocakta trafo patlaması nedeniyle çıkan yangından canını kurtaramadı. Akşam saatlerine doğru mahsur kalan yüzlerce madencinin cansız bedeni kilometrelerce aşağıdaki “işyerlerinden” arkadaşlarının kucaklarında yeryüzüne çıktı. Kömür karasına bulanmış yüzleriyle dışarı çıkan “şanslı madenciler” ise sağ kurtulduklarına sevinemedi.  Türkiye yasta… Yürekler ağızda… Hala madenden çıkacak sevindirici haberi bekliyor. Ancak saatler geçtikçe umutlar da tükeniyor. 

 

5 BİN MADENCİ ÇALIŞIYOR 

Resmi rakamlara göre 282 madenci hayatını kaybetti… Çok sayıda işçi ise ölüm madeninde mahsur kaldı. Kara haberin ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Acının boyutu o kadar büyüktü ki ne cenazeler morglara sığdı ne de tabutlar cansız bedenleri taşımaya yetti. Yakınlarından haber alamayanlar hastane önünde umut nöbeti tuttu. Yaralılar arasında ismi okunanların yakınları sevinç yaşarken ismi okunmayanlar bir dahaki listeyi gözyaşı içinde bekledi. Geçen her saatte acının boyutu katlandı. Soma A.Ş.’ye ait ocakta toplam 5 bin kişi çalışıyor. 

Bu haber toplam 6828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.