1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. Sertleşme Sorununun Nedenleri ve Tedavisi

Sertleşme Sorununun Nedenleri ve Tedavisi

Sertleşme sorunu psikolojik ve organik sebeplerle ortaya çıkabilir. Peki, sertleşme sorunu tedavisi nasıl yapılır? İşte, yeni teknikler...

A+A-

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, erkeklerde sıkça görülen penis sertleşme sorunu ile eğriliğin basit cerrahi müdahalelerle giderilebileceğini kaydetti. Op. Dr. Işık, "Bu sorunları yaşayan erkekler, ’penisim sertleşmiyor, penisim eğik’ diye üzülmesin. Modern cerrahi yöntemiyle sorunlarını gideriyoruz" dedi. 

PENİS SERTLEŞMESİ SORUNUNA CERRAHİ MÜDAHALE 

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, 40 yaş üstü erkeklerin yaklaşık yüzde 30’unda sertleşmeyle ilgili sorunlar yaşandığını kaydetti. Op. Dr. Işık, "Sigara tüketimi, şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği ve obezite, sertleşme sorunu açısından önemli risk faktörleri olarak karşımıza çıkıyor. Sertleşme sorununun en sık görülen fiziksel nedeni penisin damarlarıyla ilgili hastalıklardır. Damar hastalıkları, penise ulaşan ve sertleşmeyi sağlayan kan miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Aynı zamanda kanın penis içinde kalması ve dolayısıyla sertleşmenin sürdürülmesi de penisteki toplardamar sisteminin sağlam olarak çalışması sayesinde olmaktadır. Eğer hasta, damar sistemini etkileyen az önce saydığımız risk faktörlerine sahipse sertleşme sorunu yaşaması kaçınılmaz bir son olacaktır. Biz artık bu damarsal problemleri gelişen teknolojiyle beraber, Renkli Doppler Ultrasonografi dediğimiz basit bir tetkik ile kolaylıkla teşhis ve tedavi yapabiliyoruz" dedi. 

YÜZDE YÜZ BAŞARI SAĞLANIYOR

 Piyasada kullanılan sertleşme sağlayıcı ilaçların, özellikle ileri derecede damarsal problemi olan hastalarda etki etmediğini ve bu hasta grubunda penil revaskülarizasyon (penisin yeniden kanlandırılması) veya penil protez implantasyonu (penisin içine mutluluk çubuğu yerleştirilmesi) ile kalıcı olarak sorunu giderebileceklerini söyleyen Op. Dr. Işık, erkeklerde cinsel ilişki kalitesini bozan bir diğer sorunun da penis eğriliği olduğunu kaydetti. 50 yaş üstü erkeklerde bu sorunun daha sık görüldüğünü belirten Op. Dr. Işık, "Bu tür eğriliklerde uyguladığımız düzeltici cerrahi yöntemlerle artık yüzde yüz başarı sağlayabilmekteyiz" diye konuştu. (Op. Dr. Evren Işık)

Erkeklerde sertleşme sorunu neden kaynaklanır? Sertleşme sorunu yaşayanlar ne yapmalı? İşte, sertleşme sorununun altında yatan nedenler…

Bu haber toplam 13798 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.