1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Sapığa 28 yıl 6 ay hapis cezası

Sapığa 28 yıl 6 ay hapis cezası

Sarıyer'de bir İngilizce öğretmeninin evine zorla girip 2 kez tecavüz ettiği iddia ediliyordu.

A+A-

HABERTURK.COM - Sarıyer Zekeriyaköy'de bir buçuk yıl önce evine zorla girdiği İngilizce öğretmeni S.L.C.J.'ye bıçak zoruyla iki kez tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan inşaat işçisi Ozan K, "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "yağma" ve "geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 28 yıl 6 ay hapis ile cezalandırıldı. Mağdur S.L.C.J.'nin olayın ardından apar topar ülkesine döndüğü ve psikolojik destek almayı sürdürdüğü öğrenildi.

Sarıyer Zekeriyaköy Yeni Basın sitesinde 14 Ocak 2007'de meydana gelen olayda, 25 yaşındaki inşaat işçisi Ozan K, 40 yaşındaki İngilizce öğretmeni S.L.C.J'ye, evine zorla girip boğazına bıçak dayayarak tecavüz etti. Daha sonra alt kata inen Ozan K'nın Türkçe konuşmalarını anlayamayan S.L.C.J, para istediğini sanarak genç adama 100 TL verdi. Ancak kâbus bununla da son bulmadı ve K, yere yatırdığı İngiliz öğretmene ikinci kez tecavüz etti. Ozan K, cep telefonunu da yanına alarak kaçtı, S.L.C.J. ise karakola şikayette bulundu. Ozan K, jandarma operasyonuyla yakalandı.

"Çukurca psikolojisini bozdu" savunması

Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda sanık hakkında "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "yağma" ve "geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından kamu davası açıldı. Tutuklu sanık Ozan K, eve zorla girdiğini kabul ederken İngiliz öğretmene sadece bir kez tecavüz ettiğini, ikinci birlikteliğin mağdurun rızası ile gerçekleştiğini öne sürdü. Duruşmalarda Ozan K.'nın avukatı, müvekkilinin askerliğini Çukurca'da yaptığını ve bu nedenle psikolojinin bozulduğunu iddia ederek akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını talep etti. İnceleme sonucunda sanığın askerdeyken psikolojik tedavi görmediği tespit edildi, Adli Tıp Kurumu'nun muayenesiyle akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi.

"İlişkimiz vardı"

Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Cuma günü görülen duruşmaya tutuklu sanık Ozan K, avukatı Hülya Karabulut ile birlikte katıldı. Olaydan sonra ülkesine dönen İngitere vatandaşı S.L.C.J'yi duruşmada avukatı Binnur Tanrıverdi temsil etti. Duruşmada son sözü sorulan sanık Ozan K, S.L.C.J. ile önceden ilişkisi olduğunu öne sürerek, olay günü kendisine evin kapısını S.L.C.J'nin açtığını ve mağdurenin rızasıyla ilişkiye girdiklerini söyledi. Sanık avukatı Karabulut ise müvekkilinin gençlik yıllarında bir kıza aşık olduğunu, ancak ailesi evlenmelerine izin vermeyince İstanbul'a çalışmak üzere geldiğini ve uzun yıllardır aynı inşaat şirketinde işçi olarak çalıştığını belirtti. Avukat Karabulut, müvekkilinin ruhsal yönden dengesiz bir kişiliğe sahip olduğunu, bu nedenle cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığına dair incelemenin yeterli olmadığını kaydederek, yeniden rapor alınmasını istedi.

28 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı


Dosyayı karar bağlayan mahkeme Adli Tıp Kurumu raporu ve mağdurun ifadeleri ile sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek Ozan K'nin "cinsel saldırı", "kasten yaralama", "yağma" ve "geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, mağdure S.L.C.J'nin olay nedeniyle ruh sağlının olumsuz yönde etkilenmesini artırım, sanığın duruşmalardaki hali ile olayın geleceği üzerindeki olası etkilerini ise indirim sebebi sayarak toplam 28 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Bu haber toplam 5092 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.