1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Salamura ve Turşuda Kanser Riski

Salamura ve Turşuda Kanser Riski

Uzmanlar kışın tüketilen salamura besinlerde ve turşularda ki fazla tuzun hipertansiyon, mide ve ağız kanserlerine neden olabileceğini söyledi

A+A-

 Salamura ve Turşuda Kanser Riski

 Turşu ve salamuralarda ki fazla tuzun yani sodyumun vücuda faydalarının yanı sıra zararlarının da olduğuna dikkat çeken Yeter, sodyumun sağlıklı insanlarda depo edilmediğini, bu yüzden de vücutta bulunan fazla tuzun ayaklarda, göz kapaklarında ve ellerde şişliklere neden olabileceğine değindi.


 Sodyum içeren besinlerden en önemlilerinin başında salamura ve turşuların geldiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Yeter, "Kış döneminde en fazla tüketilen ve tuz miktarının da en çok olduğu besinler turşu ve salamuralardır. Eskiden buzdolabı olmadığı için besinleri saklamak için tuzlama yöntemi kullanılırdı. Şimdi buzdolabı var ve tuzlama yaparak saklamaya gerek kalmadı. Kışlık besinler haşlama yöntemini kullanılarak saklanabilir. Bu yöntem, tuzlayarak saklama yönteminden daha sağlıklıdır." diye konuştu.


 Yeter, "Tuzlu salamura besinlerin ve turşuların fazla tüketilmesi yüksek tansiyon yani hipertansiyon, mide ve ağız kanserlerinin oluşmasına neden olur. Bunun yanı sıra susama hissine sebep olur ve çok fazla suyu vücut atamayacağı için de vücutta ödem dediğimiz şişkinlikler meydana gelir. Hipertansiyon hastalarının, yaşlıların, özellikle gebelerin, bebeklerin bu tür besinleri aşırı derecede tüketmemesi gerekir. Bazen 6 aylık bebeklere bile turşu suyu verenler var. Bu çok zararlı." ifadelerini kullandı.



İHA
Bu haber toplam 3903 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.