1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Sağlıklı Hafıza İçin Çok Önemli 5 Besin

Sağlıklı Hafıza İçin Çok Önemli 5 Besin

İngiliz The Sun gazetesi, hafıza ve beyin sağlığı için çok önemli olan 5 besini okuyucularıyla paylaştı

A+A-

Özellikle yemişlerin stresi azaltan antioksidan deposu olduğuna dikkat çekilen haberde, bazı besinlerin beyin tümörlerinin gelişimini bile azaltabildiği belirtildi. İşte sağlıklı bir zihin için tüketilmesi gerekenler:

Çilek: İçinde bol miktarda yaşlanmayı engelleyen flavenoid bulunduran çilek hafızayı kuvvetlendiriyor. Yaşlanan beyin için ise yaban mersini tüketilmeli.

Yumurta: Beynin ve hafızanın gelişmesini sağlayan kolin maddesi yumurtanın sarısında bulunur. Kolin barındıran yumurtanın özellikle 7 yaşın altındaki çocuklar tarafından tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Kahve çekirdeği: Taze öğütülmüş kahve çekirdeği vitamin, mineral, antioksidan ve amino asit deposudur. Düzenli olarak kahve içenlerin hafıza kaybı yaşamadığı belirtilirken Güney Kore’de yapılan bir araştırma, kahvenin beyin tümörünün büyüme hızını yavaşlattığını ortaya çıkardı.

Somon balığı: Somon balığı gibi yağlı balıklarda bol miktarda omega-3 yağ asidi bulunur. Omega-3’teki bileşenler beyindeki sinyallerin aktarım hızını arttırıyor. Omega-3’te bulunan DHA asitinin eksikliği hafıza kaybı, konsantrasyon eksikliği ve şizofreniye neden olabiliyor.

Yemiş: Fındık ve ceviz gibi kabuklu besinler beyne olumlu katkı yapan E vitamini içeriyor. Hafıza kaybı ve unutkanlıkla mücadele ediyor

Bu haber toplam 2861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.