1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Saf Şeker ve Alkol Beynimizi Nasıl Etkiliyor?

Saf Şeker ve Alkol Beynimizi Nasıl Etkiliyor?

Yumurta, et, süt gibi yiyeceklerde bulunan aminoasitler beyin hücreleri için elzem. Yağ asitleri hafızayı güçlendiriyor. Kalsiyum ve magnezyum, plakaları önleyerek Alzheimer ile savaşıyor. Peki saf şeker, hamur, alkol beynimizi nasıl etkiliyor? İşte detay

A+A-

emekten sonra üzerimize bazen nasıl bir ağırlık çöküyorsa, beynimiz de öyle ağırlaşabiliyor. Bu durum, beynin hoşlanmadığı bir gıdayı aldığımızı gösterebiliyor. Beyin fonksiyonları için bazı gıdalar çok önemli, bazılarından da uzak durmak gerekiyor. Beslenme uzmanı Doç. Dr. Huriye Wetherilt, zihinsel faaliyetlerin sevdiği ve sevmediği besin gruplarını şöyle anlatıyor. 

ZİHİNSEL İŞLEVİN DOSTLARI

Amino asitler

Beyin gelişimini ve işlevlerini en çok etkileyen besin öğeleri, vücut proteinlerimizi oluşturan amino asitlerdir. Bunlar beyin hücrelerinin gelişmesi ve normal çalışması için elzem olan DNA, protein, enzim ve sinir hücreleri arası iletişimi sağlayan asetil kolin, glutamat, dopamin, serotonin, norepinefrin gibi kimyasal maddelerin (nörotransmitter) ön maddeleridir. Amino asitler, yumurta, et, balık, süt, yoğurt gibi hayvansal gıdalarda beynin yararlanması için en iyi oranlarda bulunurlar. Ancak, mercimek, nohut, fasulye gibi gıdalar da ideale yakın oranlarda amino asit içerirler ve eğer tam buğday unundan yapılmış ekmek veya tahıl taneleriyle birlikte tüketilirlerse protein değerleri hayvansal proteininkine yaklaşır.

Bu haber toplam 16021 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.