1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Saf Şeker ve Alkol Beynimizi Nasıl Etkiliyor?

Saf Şeker ve Alkol Beynimizi Nasıl Etkiliyor?

Yumurta, et, süt gibi yiyeceklerde bulunan aminoasitler beyin hücreleri için elzem. Yağ asitleri hafızayı güçlendiriyor. Kalsiyum ve magnezyum, plakaları önleyerek Alzheimer ile savaşıyor. Peki saf şeker, hamur, alkol beynimizi nasıl etkiliyor? İşte detay

A+A-

Ağır metaller

Beyin ve ona bağlı olan merkezi sinir sistemi için gıdalarla alınabilecek en zararlı maddeler kurşun, civa, kadmiyum gibi ağır metallerdir. Bu maddelerin bulaştığı gıdaları veya suyu devamlı olarak tüketenlerde, özellikle çocuklarda zeka geriliği, sersemlik ve davranış bozukluğu gözlenir. Amerika ’da yapılan araştırmalarda, seri katillerin saçlarndaki ağır metal kalıntıları, normal topluma göre yüksek; çinko düzeyleri ise düşük bulunmaktadır. Ağır metaller, atık suların civarında yaşayan balıklarla veya trafiğin yoğun olduğu yol kenarlarında otlayan hayvanların süt ve sakatatlarıyla, oralarda yetişen meyve ve sebzelerle insan vücuduna girebilmektedir.

Doğal toksinler ve katkı maddeleri

Bazı bitkisel kaynaklı ürünlerin üretim, hasat, işleme ve depolama süreçlerinde oluşabilen küflerin ürettiği mikotoksin adı verilen zehirler de hassas kişilerde psikolojik dengesizliklere, panik ataklara ve depresyona neden olabilmektedir. Bu zehirler, en çok buğday, mısır gibi tahıllar, fındık, fıstık, ceviz, kestane, incir gibi kuruyemişler ve kırmızı pul biberde bulunabilmektedir.

Boyar madde, aroma vericileri içeren süt ürünleri, hazır pudingler, meşrubat; monosodyum glutamat içeren çorbalar, cips ve et suları da bazı hassas çocuklarda hiperaktiviteye, başağrılarına, konsantrasyon eksikliği ve depresyona neden olabilmektedir.

Bu haber toplam 16019 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.