1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Ruh Hali İle Ağrı Arasında İlişki Var

Ruh Hali İle Ağrı Arasında İlişki Var

Eğer ağrınızı hafifletmeye çalışıyorsanız, güzel bir şeyler düşünün. Kanadalı araştırmacılar, ağrı ile acı arasında bir bağ olduğunu buldular.

A+A-

Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlanan çalışmada, duyguların ya da ruh halinin acıya nasıl tepki vereceğimizi değiştirebileceğini söyleyen araştırmacılar, testlerinin acının beyin tarafından fark edildiğinde ve bu acının negatif duygularla birleştiğinde daha da arttığını gösterdiğini açıkladılar.

Montreal Üniversitesi'nde araştırmacılar, 13 deneği acı veren elektrik şokuna maruz bıraktılar. Bu şoklar, doktorların ölçebildiği tepkisel reaksiyonlara yol açıyor. Deneklere şok verilirken, aynı anda denekler hoş, nahoş ve nötr görüntüleri izlediler. Aynı zamanda, araştırmacılar fonksiyonel MRI taramalarıyla deneklerin beyin aktivitelerine incelediler.

Nahoş görüntülere bakmanın şok alan deneklerin acıyı daha güçlü hissettiklerini bulan araştırmacılar, "Bulgularımız fotoğraf ya da müzik gibi duygu artırıcıların acıyı hafifletmede yardımcı olarak kullanılabileceğini gösterdi" şeklinde açıklama yaptılar.

İnternet Haber

Bu haber toplam 3572 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.