1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Risk Altında Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı

Risk Altında Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı

Başakşehir'de toplumun sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm önerileri getirebilmek maksadıyla kurulan Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bu yıl çok önemli bir çalışmaya öncülük ediyor. Toplumun en önemli sosyal sorunlarından biri olan ris

A+A-
Başakşehir'de toplumun sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm önerileri getirebilmek maksadıyla kurulan Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bu yıl çok önemli bir çalışmaya öncülük ediyor. Toplumun en önemli sosyal sorunlarından biri olan risk altında ve korunması gereken çocuklarla ilgili bilimsel bir çalıştay düzenleniyor.

Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan örnek çalışma

 Başakşehir'de toplumun sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm önerileri getirebilmek maksadıyla kurulan Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bu yıl çok önemli bir çalışmaya öncülük ediyor. Başakşehir Kaymakamlığı ve Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Kent Konseyinin'de desteklediği, Toplumun en önemli sosyal sorunlarından biri olan risk altında ve korunması gereken çocuklarla ilgili bilimsel bir çalıştay düzenleniyor.

Kurulduğu günden bu yana Başakşehir'in ve Türkiye'nin toplumsal sorunlarına karşı çözüm arayışlarında olan Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun bu seneki gündemini Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar oluşturdu.

Risk altındaki çocuklar konusunda uzman olan AİLEDER Başkanı Fatih Kılıçarslan tarafından gündeme getirildikten sonra platformun birçok  toplantısında bu konu detaylı bir şekilde incelendi daha sonra Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bu konuyu toplum gündemine taşımaya karar verdi. Konularında uzman olan bilim insanlarının katılacağı bir çalıştay yapılmasının en uygun proje olduğuna karar verildi. Bununla ilgili gerekli çalışmalar yapılarak başta Başakşehir Kaymakamlığı ve Başakşehir Belediyesi  olmak üzere Başakşehir Kent Konseyi, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü gibi kurumlarında desteğiyle Aralık ayının son haftasında bir çalıştay yapılması planlandı.

Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında bu çalıştayın amaç ve hedeflerini açıkladı. Basın açıklaması ise şöyle.

Çalıştayın Amacı;

Ülkemizde meydana gelen toplumsal değişme, kentleşme, sanayileşme, iç göç hızının artması ve aile kurumunun parçalanmasına paralel olarak sosyal sorunlarda önemli bir artış gözlemlenmektedir. Artan sosyal sorunlardan en çok etkilenen çocuk ve ergenlerdir. Çocuk korunmaya, ilgiye ve sevgiye muhtaç bir varlıktır. Ancak ebeveynler çocuklarına yeterli düzeyde ilgi ve sevgi göstermez, kişilik gelişiminde uygun rol model olamaz ise çocuk uyum, davranış sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Aile içinde onay görmeyen, takdir görmeyen, bağımsızlaşma süreci desteklenmeyen çocuk, yani otoriteyle, baskıyla ya da koruyucu anne-baba tutumları ile bastırılan çocuk, sokakta arkadaş grubu içerisinde güçlenir, kişilik ve kimlik kazanır, bağımsızlık kazanır ve bu çocuğun sokakta yaşama, sokağa bağımlı olma sürecini artırır. Çocuk artık aileden koparak sokak kültürünün bir parçası haline gelir.

Başak Şehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca düzenlenen “Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar” çalıştayı ile çocukları risk altında kalmasına sebep olan faktörleri belirlenmesi, Başakşehir İlçesinde risk altındaki çocuklarımıza yönelik koruyucu, önleyici ve rehabilitasyon hizmetleri belirlemek amaçlanmaktadır.

Çalıştayın hedefleri;

Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu değerli temsilcilerinin öncülüğünde risk oluşturan çocuklara yönelik kamu kurum, sivil toplum, uzmanlar ve bilim insanları arasında işbirliği ile ortak projeler gerçekleştirmektir.

 

Bu haber toplam 7617 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.