1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Renklere dokunarak karanlığı aşıyorlar

Renklere dokunarak karanlığı aşıyorlar

İstanbul Modern Sanat Müzesi, İstanbul Modern Eğitim Dostları'nın katkılarıyla görme engelli çocuklara yönelik "Dokunduğum Renk" başlıklı yeni bir eğitim programı düzenledi.

A+A-

11 Temmuz 2010'da sona erecek olan ve sergi salonlarından gerçekleştirilen "Dokunduğum Renk" başlıklı eğitim programı, dokuz drama çalışmasını, 13 atölye uygulamasını ve bir sesli betimleme film gösterimini içeriyor. Üç farklı etkinlikten oluşan eğitim programına 6-13 yaş grubu çocuklar katılıyor. Görme engelli 173 çocuk ve 40 genç için düzenlenen program, Altı Nokta Körler Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi Sesli Betimleme Öğrenci Grubu ve Veysel Vardal İlk Öğretim Okulu'nun işbirliği ve Pizza Pizza ile Gürsel Turizm'in desteğiyle gerçekleşiyor.

"Dokunduğum Renk", drama çalışması, atölye ve film gösteriminden oluşan içeriğiyle görme engelli çocukların fiziksel ve zihinsel becerilerinin gelişmelerine, sanat eserleriyle birebir çalışma alışkanlığı kazanmalarına, sanat uygulamalarında edindikleri bilgileri pekiştirmelerine olanak tanıyor. İstanbul Modern, çağdaş ve modern sanatın görme duyusunun dışında da algılanarak yorumlanmasına aracı olarak, görme engelli çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri bir paylaşım ortamı yaratıyor.

Pazartesi hariç hafta içi belirli günlerde görme engelli okul gruplarına yönelik olarak gerçekleştirilen "Dokunduğum Renk" başlıklı eğitim programı, 25 Nisan, 20 Haziran ve 5 Eylül tarihlerinde, 10.30 -12.00 saatleri arasında görme engelli çocuklar için düzenleniyor. Tel: (0212) 334 73 00

Bu haber toplam 3047 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.