1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Raina Telgemeier’ın, kız kardeşlik, sevgi, özveri ve aile ilişkileri üzerine yeni grafik romanı Hayaletler

Raina Telgemeier’ın, kız kardeşlik, sevgi, özveri ve aile ilişkileri üzerine yeni grafik romanı Hayaletler

Gülümse ile Kardeşim ve Ben kitaplarının yaratıcısı Raina Telgemeier’ın,kız kardeşlik, sevgi, özveri ve aile ilişkileri üzerine yeni grafik romanı Hayaletler, Desen Yayınları etiketiyle raflarda!

A+A-

2017 Will Eisner Ödülü dahil pek çok önemli ödüle değer görülen ve NewYork Times En Çok Satan Kitaplar Listesi’nin zirvesine yerleşen Hayaletler, ebeveynleriyle birlikte yeni bir kasabaya göç eden iki kızkardeşin, aile köklerini keşfedişlerini ve taşındıkları yere uyum sağlamasüreçlerini bir dayanışma öyküsü üzerinden anlatıyor.

Telgemeier’ın gerçek hayattan esinlenerek kaleme aldığı Hayaletler,doğuştan genetik-metabolik bir akciğer hastalığı olan kistik fibrozishakkında farkındalık yaratıyor.

Cat ve çekirdek ailesi, kistik fibrozis hastalığından mustarip olan kardeşi Maya’nınsağlık durumuna iyi geleceği ümidiyle, Kuzey Kaliforniya kıyılarındaki bir sahil kasabasına yerleşirler. Ait olduğu ortamdan koptuğu için keyfi hiç de yerinde olmayan Cat’i, taşındığı bu yeni yerde büyük bir sürpriz beklemektedir. AyKörfezi, hayaletlerin favori mekânıdır ve senede bir gün, tüm hayaletler, yaşayan sevdikleriyle yeniden bir araya gelmek için ortaya çıkarlar. Cat’e göre olağanüstü ürkütücü olan bu durum, Maya için alabildiğine heyecan vericidir. Taşındıkları bu
kasaba sayesinde Meksikalı köklerini de keşfeden kız kardeşler, Meksika’nın“Ölüler Günü” geleneğine bizzat tanık olma şansına erişeceklerdir.

Gerek farklı gelenekleri ön plana çıkaran konusu gerekse iki dilli anlatımıyla çok kültürlülüğe vurgu yapan Hayaletler, göçmen çocukların ve gençlerin ait oldukları toplulukların tarihleriyle ve kültürleriyle nasıl bağlar kurduklarını
gösteriyor.Hayaletler, başımıza geleceğine hiç ihtimal vermediğimiz olaylar karşısında dayanışmanın ve sevginin önemini de vurguluyor.

“Telgemeier’in çarpıcı renk kullanımı, üstün görsel anlatım yeteneği ve eşi benzeri zor bulunan konu seçimi okurların kitapla duygusal bir bağ kurmasını sağlıyor ve etkileyici bir güce sahip bu hikâyeyi bir an bile elinizden bırakmak
istemiyorsunuz.” Kirkus Reviews

Raina Telgemeier Hakkında

Gülümse ve Kardeşim ve Ben kitaplarıyla New York Times çoksatanlar listelerine girdi ve Hayaletler kitabı da dahil olmak üzere, tamı tamına üç kez Eisner madalyasına layık görüldü. Bir diğer kitabı Drama, bir yandan Stonewall Onur Ödülü’ne aday olurken, diğer yandan YALSA’nın “Gençler için En İyi 10 Çizgi  Roman” listelerinde yer aldı. Raina, San Francisco’da yaşamaktadır.

HAYALETLER
Grafik Roman, 10 yaş ve üzeri

Yazan ve Resimleyen: Raina Telgemeier
Türkçeleştiren: Damla Kellecioğlu
 

Bu haber toplam 5138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.