1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikolojik danışmanlar çözüm arıyor!

Psikolojik danışmanlar çözüm arıyor!

PDR bölümü mezunları meslek alanlarına ilişkin yaşadıkları sorunlar hakkında çözüm çağrısında bulundu.

A+A-

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat PDR bölümünün sorunlarını Beyaz Gündem’e anlattı.

PDR Mezunları Atama Bekliyor

Özat, “Meslek gurubumuzun yaşamış olduğu bir takım sorunlar vardır. Bu sorunları sizle paylaşmak istiyorum. Öncelikle bahsetmek istediğimiz öğretmen atamalarıdır. PDR bölümünden mezun olan öğrencilerimize atama gelmemektedir. Eğitim sistemimizde Psikolojik Danışmanların ve Rehber Öğretmenlerin önemi çoktur. Bu hususta atama sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu sayede okulda ki öğrencilerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Rehber öğretmen demek okulda ki öğretmen demek öğrenci, aile, öğretmen ve idare arasında köprü demektir. Köprüler ne kadar kuvvetli olursa sistem o kadar güzel işler. Bu husus da okullarda rehber öğretmenlerin önemi fazladır” ifadelerini kullandı.

PDR Mezunlarının Yaşadığı Mesleki Diğer Sorunlar

PDR mezunlarının yaşadığı diğer sorunlar hakkında ise Başkan Özat, “ASDEP personeli özlük sorunları ve ASDEP alımları, PİCTES personelinin kadroya geçirilmesi, ruh sağlığı yasası, rehberlik yönetmeliğinin beraberinde getirdiği sorunlar” ile ilgili konularda destek istediklerini ve bu taleplerini yetkililere ilettiklerini kaydetti.

Özat, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı sınavları, öğrenci-veli sorunları, idarenin uyguladığı, kanunlara aykırı ve hukuksuz mobing ve angaryaların hukuk devletine bakışı olumsuz etkilediği belirtti. Öte yandan, psikolojik danışmanlık mesleğinin daha iyi konuma gelmesi, meslektaşlarının daha huzurlu bir ortamda mesleklerini icra etmeleri ve öğrencilere ve ailelere hizmetlerin daha iyi verilmesi için bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Alan Dışı İstihdama Tepki

Başkan Özat, “Rehberlik kursları ile okullara ehil olmayan ucuz personel sağlama anlayışı her şeyden önce milletimizin ve öğrencilerimizin ruh sağlığını tehdit eden bir anlayıştır. Alan dışı mezunların psikolojik danışma ve rehberlik alanında binlerce kaliteli üst düzey eğitim almış mezunlara haksızlık ve bilimsel gerçekliğe ve uzmanlık anlayışına aykırı, erik olmayan bir çalışmadır” dedi.

Kaynak:www.beyazgundem.com
 

Bu haber toplam 5599 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.