1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Psikologtu Milli Takım'ın Başına Geçti

Psikologtu Milli Takım'ın Başına Geçti

Eşinin işi nedeniyle 8 yıl önce Türkiye'ye gelen ve çocuklarına yardımcı olmak için spora başlayan ABD'li Yvonne Farley, kick boks milli takımında antrenör olarak görev yapıyor.

A+A-

Çocukları Caleb Farley (13) ve Daniel Farley'nin (9) tekvando sporuna başladığını ve daha sonra kick boksa ilgi duyduklarını belirten Yvonne Farley, kendisinin de çocuklarıyla birlikte spora başladığını kaydetti.

Eşinin Ankara'daki özel bir kolejde öğretmenlik yaptığını ve kendisinin de psikolog olduğunu anlatan Farley, “Tekvandoya çocuklarımla beraber başladık. Sonra kick boks dersi aldık. Çocuklarım spora başlamıştı. Ben de onlarla birlikte başlamış oldum” dedi.

Spor yaptığı salonda sporculara yardımcı olmaya çalıştığını ifade eden Farley, şöyle konuştu:

“Sporla ilgilendikten sonra antrenörlüğe başladım. Şu an milli takımda antrenör olarak görev yapıyorum. Milli takımdaki sporculara psikolog olarak yardımcı oluyorum. Ayrıca kafileye tercümanlık yapıyorum. Türkiye'yi çok seviyoruz. İnsanlar çok sıcakkanlı. Aksi takdirde burada kalmayız. Biz çocuklarımızı burada büyütmek istiyoruz.”

Farley, şu an Ankara'da bir spor salonunda da görev yaptığını dile getirerek, “Gündüz ve akşamları, ayrıca hafta sonları da dersler veriyorum. Sporu çok seviyorum. Çocuklarımla birlikte spor yapıyoruz. Sporu bırakmak istemiyorum. Türkiye'nin, kick boksta başarılı ülkelerinden birisi olmasını istiyorum. Bunda benim de katkım olursa çok sevinirim. Yardım etmek istiyorum” diye konuştu.

Milli takımda bu yıl ilk kez görev aldığını belirten Farley, “ABD'lilerle maçımız olursa (Ne yaparım) diye düşünüyor ve endişeleniyordum. Eylül ayında Sırbistan'daki Gençler Dünya Şampiyonasında ABD ile Türk bayrağı yan yanaydı. Orada Türk bayrağını kendime daha yakın hissettim. Kick boksu burada öğrendiğim için ABD bana yabancı gibi geldi.

Bu haber toplam 3197 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.