1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikologlar Milli Eğitim Bakanlığına Tepkili!

Psikologlar Milli Eğitim Bakanlığına Tepkili!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın psikologların engellilere yönelik eğitim uygulamalarındaki istihdamını engelleyen bir karara imza atması psikologların tepkisine neden oldu.

A+A-

RADİKAL - 27 Mart tarihinde Talim Terbiye Kurulu tarafından yayınlanan genelge ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde psikologlar birçok modülde zorunlu eleman olmaktan çıkarılmış ve  imza yetkileri ellerinden alınmıştı.

Türk Psikologlar Derneği kararın geri alınması için bir imza kampanyası başlattı.

'Psikologlar özel eğitimden çıkarılmasın'kampanyanın cağrı metni şöyle:  Aşağıda imzası olan psikologlar ve psikologların çağrısına destek veren kamuoyu olarak bizler;  Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde çalışan personel hakkında yeni bir düzenlemeye  giderek, engellilere uygulanacak eğitim modüllerinde çalışacak personelin niteliklerini yeniden tanımladığını, eğitim  modüllerinin hazırlanmasında görev almış olmalarına karşın, psikologların eğitim uygulamalarındaki istihdamını  engelleyen bir karar aldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Söz konusu farklı gelişenler, engelliler arasında görme engelli, işitme engelli, zihinsel engelli, bedensel engelli
olanlar, dil ve konuşma güçlüğü çekenler, yaygın gelişimsel bozukluk gösterenler, vb. yer almaktadır.  Biliyoruz ki, psikologlar, son yirmi yıldır özel eğitim alanında, test, tanı, yönlendirme, eğitsel değerlendirme ve  aile danışmanlığı yapmanın yanı sıra, fiilen uygulamacı olarak da çalışmaktadırlar. Özel eğitimde bireyin  rehabilitasyon süreci, sadece gelişimsel alanlara yönelik bir takım girişimleri içermemektedir. Aynı zamanda bireyin  davranışsal, duygusal ve zihinsel süreçlerini bir bütün içerisinde ele alan girişim prosedürlerini de içermektedir. Bu  nedenle rehabilitasyon süreci sadece eğitimsel değil, aynı zamanda terapötik bir süreçtir. Üstelik Özel Eğitim,  dünyanın her yerinde çok boyutlu bir yaklaşım üzerine temellendirilmiş, aile merkezli eğitim yaklaşımlarını da  içermektedir.

Bizler, Özel Öğretim Kurumlarında hizmetlerin amacına uygun olarak gerçekleştirilebilmesi için, psikologların test,  tanı, yönlendirme, eğitsel değerlendirme ve aile danışmanlığı yapmanın yanı sıra, fiilen uygulamacı olarak da çalışmalarının ve zorunlu meslek elamanı olma larının gereğine inanıyoruz.  Çalışma hakkımızın engellenmesine karşı çıkıyoruz. Haklarımızın geri verilmesini istiyoruz.  Yetkilileri gereğini yapmaya çağırıyoruz.

Bu haber toplam 3092 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.