1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Psiko Hayat Dergisinin 10. Sayısı Çıktı

Psiko Hayat Dergisinin 10. Sayısı Çıktı

Psikiyatri, psikoloji ve nöroloji alanlarında son gelişmeler ile bilimsel çalışmaların içinde yer aldığı PSİKOHAYAT 10'uncu sayısıyla okuyucusuyla buluştu.

A+A-

Şaban Özdemir / MCATURK



3 aylık periyotlarla çıkan dergi; nöroloji, psikiyatri ve psikoloji alanındaki her türlü bilgiyi okuyucusuna sunarken, dünya genelindeki önemli kongreler ve bu kongrelerde ele alınan konular da dergide yer buluyor.

PSİKOHAYAT 10'UNCU SAYIDA;

İnsan hayatını mengeneye alan bir kıskaç olan OKB'yi dosya konusu olarak ele alıyor. OKB/Takıntılar konusunun anlaşılması için önemli ayrıntılar veriliyor. Uzm. Psk. Çiğdem Demirsoy obsesyonun 5N IK'sını anlatıyor.

Derginin diğer başlıkları ise;

"insanı üzen hayat değil düşüncelerdir", "Kontrol Takıntıları", "Saymak ve Sormak", "Titizlik mi, Takıntı mı?", "Cinsel Takıntılar", "Aşk mı İşkence mi?"

Psikiyatri dünyasındaki gelişmeleri yakından izleyen ve bunları Türkiye'ye ilk getiren kişi olma özelliği taşıyan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ekibinin son aylarda katıldığı dünyaca ünlü kongrelere ilişkin ayrıntıları bu sayıda sizinle paylaşıyor.

Dergi bu sayısında da söyleşilerini sürdürüyor. Alanında iki önemli isimle yapılan röportajı ilgiyle okuyacaksınız. İlki Yugoslavya'da doğup Türkiye'de okuyarak nöroloji alanında önemli çalışmalar yapan kitaplar yazan Prof, Dr. Adnan Ziyalar Hoca..."

Öfkeyle başlayan bir başarı öyküsünü paylaşıyor. Diğeri ise Türk Sanat Musikisi'ne ömür veren, bu alanda önemli öğrenciler yetiştiren, halen Maltepe Musiki Eğitim Derneği'nin kurucusu ve koro şefi olan Fikret Erkaya ile yaptığımız konuşma... Erkaya, "Başından Sonuna Aşktır Musiki" diyor.

Birbirinden güzel ve ilginizi çekecek yazıların yer aldığı PSİKOHAYAT, İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı tarafından sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz olarak yayınlanıyor. Dergi Türkiye'nin her yerinde tüm devlet ve özel okulların kütüphanelerine, rehber öğretmenlerine posta ücreti vakıf tarafından karşılanmak suretiyle gönderiliyor. Valilik, kaymakamlıklarla birlikte müftülüklerin rehberlik ve irşat bürolarına da ücretsiz olarak gönderilmeye devam ediliyor.

Bu haber toplam 9973 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.