1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikiyatrik Sosyal Hizmetler Sitesi Bir Yılını Doldurdu

Psikiyatrik Sosyal Hizmetler Sitesi Bir Yılını Doldurdu

Sosyal hizmet Mesleğinin önemli bir dalı olan "Psikiyatrik Sosyal Hizmetler" alanında önemli bir boşluğu dolduran "Psikiyatrik Sosyal Hizmetler Sitesi" bir yaşını doldurdu...

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Genel İçerik Sorumluluğunu Sosyal Hizmetlerin Sağlık uygulamalarında Türkiye'nin önde gelen isimlerinden Fatih Kılıçarslan'ın yaptığı www.psikiyatriksosyalhizmet.com sitesi bir yılını geride bıraktı.

Psikiyatrik hizmetlerin sosyal boyutu ile ilgili çalışmaların yapıldığı "Psikiyatrik Sosyal Hizmetler" alanı, psikiyatrik rehabilitasyonda hayati işlevler sunan bir alandır. Sosyal hizmet uzmanları psikiyatrik tedavi sürecinin her aşamasında, örneğin, teşhisin oluşturulmasında kullanılacak, hastalık ve hastayı olumsuz yönde etkileyen etmenlerin gerisinde yatan nedenlere ilişkin bilgilerin toplanmasında; hastaya ve yakınlarına destek sağlama ve yardımcı olmada; hastanın rehabilitasyon sürecine hazırlanmasında ve hastanın evine dönüşünde karşılaşması ve onu olumsuz yönde etkilemesi olasılığına sahip çevresel güçlüklerin azaltılmasında ve hasta hastaneden taburcu olduktan sonra, ona ve ailesine danışmanlık yapmada önemli rollere sahiptirler. Ayrıca sosyal hizmet uzmanları, ruh hastaları ile ilgili toplum içinde önleme, koruma, bakım ve bakım sonrası etkinlikleri içeren “psikiyatrik toplum himayesi” programlarında da önemli rol ve sorumluluğa sahiptirler.

Bu önemli alanın işlevlerinin toplum tarafından bilinmesinden bu alanda hizmet veren uzmanların güncel gelişmelerden haberdar olmasına kadar değişik ve zengin bir yelpazede içerik sunan www.psikiyatriksosyalhizmet.com özgün içeriği ile önemli bir boşluğu dolduruyor.

SOSYAL HİZMETLERİN İŞLEVLERİ

Bir bilim ve meslek olarak sosyal hizmet; korunma ihtiyacı olan çocuklar, gençler, engelli bireyler, yoksul bireyler, organik ya da ruhsal kronik hastalığı olan bireyler, bu bireylerin aileleri, travma yaşamış bireyler, suça sürüklenen çocuklar, gençler, bakıma ve korunmaya muhtaç yaşlılar, yoksul aileler vb. gibi ihtiyaç ve risk gruplarına yönelik bilimsel ve profesyonel çalışmalar yapar ve kendi kontrolleri dışında ya da kendilerinden kaynaklanan nedenlerle böyle sorunlarla karşılaşan bireyleri yaşadıkları sosyal çevrelerinde farklı mesleki yaklaşımlarla mikro, mezzo ve makro düzeylerde ele alır.

www.psikiyatriksosyalhizmet.com sitesinin üstlendiği temel işlevlerinden birisi olarak "Sosyal hizmet uygulamalarını gelenekleştirerek kuşaktan kuşağa aktarılabilme" olarak değerlendiren Sitenin genel içerik sorumlusu Fatih Kılıçarslan sitenin genel misyonu ile ilgili şunları ifade ediyor:

Sosyal hizmet uygulamaları açık, katılımcı olmalıdır. Sosyal hizmet ülkemizde, adaletin, eşitliğin, insan haklarının ve insan onurunun güvencesidir. Sosyal hizmet uzmanları, mesleki uygulamaları ile bireyin demokratik bilincinin gelişmesini desteklediği gibi, demokratik katılımını da geliştirmektedir. Ülkemizde sosyal hizmet  uzmanlarının rol ve fonksiyonlarını verimli olarak ortaya koyabilmeleri için güçlü bir şekilde mesleklerini temsil edebilmeleri, işbirliği  ve koordinasyon sağlamaları gerekmektedir.

Sosyal hizmet uzmanları, uygulamalarını gelenekleştirerek kuşaktan kuşağa aktarılabilmelidirler. İşte www.psikiyatriksosyalhizmet.com bu geleneğin önemli bir temsilcisidir.

Bu haber toplam 7386 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.