1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. Polislik Sınavında Sorular Çalındı mı?

Polislik Sınavında Sorular Çalındı mı?

ÖSYM “deneme kitapçığı” adı altında sızdırıldığı iddia edilen Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) sınavının geçerli sayılıp sayılmayacağına 10 gün içinde karar verilecek

A+A-

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Eylül tarihinde yapılan ve sınavdan önce sorularının “deneme kitapçığı” adı altında sızdırıldığı iddia edilen Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) sınavının geçerli sayılıp sayılmayacağına 10 gün içinde karar verilecek

Tartışmalı bir tesadüfe sahne olan sınavın ardından inceleme başlatan ÖSYM’nin, emniyetin ardından konuyu savcılığa da intikal ettirdiği öğrenildi. Süreçle ilgili bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSYM içinde yapılan soruşturmada henüz herhangi bir sonuca ulaşılamadığını ve çok sayıda olasılığın değerlendirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Sınav sorularını ÖSYM tarafından belirlenen bir komisyon hazırladı. Sorular sızmışsa değişik yerlerden sızıyor. Buradan sızabilir. Matbaadan sızabilir. Ayrıca soruları 20 merkeze 400 binaya gönderiyoruz. Şu an kesin bir şey yok ortada. Soruların neden değiştirilerek sızdırıldığını da bilmiyoruz. Savcılık ve polisin yaptığını araştırmanın sonucunu bekliyoruz. Ancak savcılık ve polis bu araştırmanın çok uzun sürebileceğini belirtiyor. Bu ihtimale karşı bir karar vermek durumundayız. Bir hafta 10 gün içinde bir karar vereceğiz.”

Suç duyurusu yapılmıştı

Sınavdan günler önce belli çevrelere ulaştırıldığı öne sürülen 100 soruluk “KPSS Deneme Sınavı”ndaki 85 sorunun küçük değişikliklerle PMYO sınavında yer alması, sınavda şaibe iddialarına neden olmuştu. Sınavdan 2 saat sonra adayların şikâyeti üzerine deneme sınavının bir kopyasına ulaşan ÖSYM de sorular arasındaki büyük benzerlik nedeniyle emniyete başvurmuştu.
Emniyet ve ÖSYM’nin soruşturduğu konuyla ilgili olarak sınava Bursa’dan katılan 2 aday savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu haber toplam 7107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum