1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Pişti kâbusundan kurtulun!

Pişti kâbusundan kurtulun!

Bir kadın için en büyük kâbuslardan biri, giydiği kıyafeti başka birinin üzerinde görmektir. Pişti olmamak için birçok yöntem var, ama yine bunun önüne geçilemiyor.

A+A-

REYHAN YAZICI ( TASARIMCI) - Bir kadın için en büyük kâbuslardan biri, giydiği kıyafeti başka birinin üzerinde görmektir. Pişti olmamak için birçok yöntem var, ama yine bunun önüne geçilemiyor. Bir yerlerde birileriyle pişti olmak istemiyorsanız sadece sizi anlattığına inandığınız, size özel giysileri tercih edin. Bu, sanıldığı kadar pahalı ve zor bir iş değil.

Göz önünde bulunan ünlüler katıldıkları davetlerde giysilerine bir hayli özen gösterir. Bunun için kendine özgü olduğunu düşündüğü kıyafetlere binlerce doları rahatlıkla öder. Amaç, davete katılacak konukların hiçbiri ile aynı giysiyi giymemektir. Sanıyorum bir kadın için en kötü durumdur pişti olmak. Böyle olmasına rağmen birçok ünlünün pişti olduğunu görüyoruz çoğu zaman. Eski ABD Başkanı George Bush'un eşi Laura Bush bile o denli profesyonel ekibine rağmen geçmişte bir değil, hem de iki konukla pişti olmaktan kurtulamamıştı. Bunun asıl nedeni, seçilen giysilerin seri üretime ait koleksiyonlardan tercih edilmesi olarak özetlenebilir.

Bazıları bunu pahalı markalardan yahut koleksiyonlardan tercih ettikleri giysilerle aşacaklarını zannetseler de hiç ummadıkları anda aynı kâbusu yaşayabiliyor. Çünkü her ne olursa olsun seri olarak üretilen bir kostüm onun gibi bir başkasının da sevdiği, beğendiği ve ne kadar pahalı olursa olsun almaktan çekinmeyeceği giysi olabilir. Yahut basında çıkan resimlerinden görerek beğendiği ve terzisine çok daha uygun rakamlara diktirdiği giysi olabilir.

Stil danışmanları önemli

Şimdilerde ünlü modacılardan alışveriş yapmak çok moda. Giyim-kuşama son derece düşkün kadınlar, şayet ekonomik durumları elveriyorsa ünlü isimlerin defilelerinde görülen parçaları tercih etmeyi şık giyinmek olarak algılıyor. Çoğunlukla yüzlerce dolar verilen bu giysiler bir kere giyilebiliyor olsa da aynı tasarımdan az bulunması giysinin değerini artırıyor. Sadece giyen kişiye ait stiller ve tasarımlar o denli değer kazandı ki, insanlar bu konuda uzman stil danışmanları ile çalışmaya gardıroplarını düzenlemeye başladı. Hatta daha önce profesyonel stil danışmanları sadece çok önemli veya büyük geceler için aranırken, günümüzde her an ihtiyaç duyulur hale geldi. Fakat durum böyle dahi olsa aynı sektör ve gruplar içerisinde bulunanların pişti olma riskleri azalmadı. Çünkü tercih edilen tasarımlar ve etiketler çoğunlukla aynı isimlerden oluşuyor. Bu tarz koleksiyonlardan dahi tercih edilen giysiler bir tane değil, birkaç tane üretiliyor. Kimin nerede o tasarımı giyeceği ise bazı modacılar tarafından not edilse bile kimisi tarafından bu husus önemsenmiyor. Çoğunlukla haute couture kıyafet ihtiyacında stil danışmanları ile çalışan isimler, yüklü miktarlardaki ücretleri de bu tarz giysilere ödüyor. Daha gösterişli ve dikkat çeken bu stil kıyafetlerin aynı ortamlarda benzerlerinin kullanılması ise çok daha fazla dikkat çekiyor.

Bunun için her ne olursa olsun özel günlerde tercih edilecek giysilerin öncelikle kopya olmaması önemli olmalıdır. Daha sonra ise ünlü bir markaya ait olsa dahi bir diğer eşinin olup olmadığı ve kimler tarafından satın alındığı mümkün ise öğrenilmelidir. Pişti olacaksam çevremdekilerden çok daha ünlü ve sosyetik biriyle pişti olayım mantığı sanıyorum ki bir hayli düşündürücü... Kiminle olursa olsun aynı giysiyi tıpatıp aynı kombinlerle kullanmak, hele de binlerce dolar vererek buna razı olmak tarzsızlığın komik durumunu gösteriyor.

Birçok kişi özel giysilerin çok pahalı ve ulaşılmaz olduğunu düşünür. Oysaki bu konuda terziler ve kendi stiliniz önemli açıkları kapayacaktır. Buna rağmen terziler ve malzeme seçimini yapmakta güçlük çekiyorsanız kişisel dikim yapan hazır giyim markalarına yönelebilirsiniz. Şimdilerde büyük markaların birçoğu bu konuda sonsuz hizmet sunarak müşterilerini özel günlerinde pişti olmaktan kurtarıyor. Mağazada görüp beğendiğiniz bir ürünü istediğiniz kumaş ve detaylar ile değiştirerek size özel hale getiriyorlar.

İster tamamen sıfırdan size özel model ve aksesuarlarla, isterseniz de kıyafetlerinizde ufak tefek değişiklikler yaparak bir başkası gibi değil kendiniz gibi görünebilirsiniz. Ya da birçoğumuzun şikâyeti olan vitrinlerdeki giysinin sizin anlayışınıza uygun değiştirilmesini isteyebilirsiniz. Etek boyunu kısa gördüğünüz döpiyesin eteğini istediğiniz seviyeye getirtebilir ya da uzun kollu gömleği beğeninize uygun tasarım detayı ile değiştirtebilirsiniz. Saten olan elbiseyi bambaşka bir kumaşla tercih edebilir, yaka formunu size yakışacağına inandığınız biçimde sipariş verebilirsiniz. Tüm bunları hazır giyim hızında fakat özel dikim titizliğinde sunan bazı markalar artık müşterilerini kalıplaşmış giysilere değil kendi arzuladıkları, yaşam alışkanlıklarına uyan, bireysel özelliklerini anlatan tasarımlarla müşterilerine sunuyor.

Bu haber toplam 2831 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.