1. HABERLER

  2. DOKÜMANLAR

  3. Özür Durumuna Göre Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranları Cetveli

Özür Durumuna Göre Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranları Cetveli

Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları cetveli özür durumunun değerlendirilmesinde ve belgelenmesinde uzman hekimler için standart, objektif bir yaklaşım sağlar.

A+A-

Özür durumuna göre tüm vücut  fonksiyon kaybı oranları cetveli özür durumunun değerlendirilmesinde ve  belgelenmesinde  uzman hekimler için standart, objektif bir yaklaşım sağlar. Bu cetvel daha önce yürürlükte olan “Özür durumuna göre çalışma gücü kaybı oranları cetveli”nden farklı bir yaklaşımla ve uluslararası uygulamalar temel alınarak hazırlanmıştır. Özürlülük halinin ölçütü olarak  kişinin özrü nedeniyle yaşadığı  fonksiyon kaybı ve günlük yaşam aktivitesine etkisi   değerlendirilmiştir. Özür durumuna göre fonksiyon kaybı oranları  belirlenirken tıbbi tedavi olsun olmasın özür durumunda bir değişikliğin olmayacağı kanaatine varılan  kalıcı bozukluklar değerlendirilir. İstisnai durumlar  cetvelde özel olarak belirtilmiştir. Özür durumuna göre fonksiyon kaybı oranları   cetveli  organ veya vücut  sistemlerine göre bölümlere ayrılmıştır. Bu tarz yaklaşım ile özürlülük durumu belirlenirken tıbbi bozukluk hem anatomik hem de fonksiyonel olarak değerlendirilmektedir. Cetveli hazırlayan tıp uzmanları tarafından fonksiyon kaybı oranları belirlenirken  mevcut  tıbbi bozukluğun ciddiyetine  göre  kişinin tüm vücut fonksiyonelliğine  ve günlük yaşam aktivitesine getirdiği sınırlama % olarak   belirlenmiştir.

ÖZİDA tarafından hazırlanan Özür Durumuna Göre Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranları Cetveli ile ilgili dosyayı indirmek için tıklayınız

Bu haber toplam 40717 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.