1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Özel “Otizm Enstitüsü” İçin Destek Bekliyorlar

Özel “Otizm Enstitüsü” İçin Destek Bekliyorlar

Ankara’da faaliyet gösteren İlgi Otistik Çocukları Koruma Derneği, otizm konusunda bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla Türkiye’nin ilk özel “Otizm Enstitüsü” projesini hayata geçirmek için destek bekliyor...

A+A-

Ankara’da faaliyet gösteren İlgi Otistik Çocukları Koruma Derneği, otizm konusunda bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla Türkiye’nin ilk özel “Otizm Enstitüsü” projesini hayata geçirmek için destek bekliyor. Proje kapsamında kurulacak merkezde, erken çocukluk ve aile eğitimi, okul öncesi, ilköğretim, iş, uğraş eğitimi ve araştırma üniteleri bulunması planlanıyor.

İlgi Otistik Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nejla Arslankurt, 1989 yılında Ankara’da kurulan derneklerinin otizmli çocukların eğitim alma şanslarını arttırmak amacıyla faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Dosyalar gitti

Otizmden etkilenmiş bireylerin tanılanması, çocukların ve ailelerinin toplum içinde yaşamlarını devam ettirebilen aileler olarak kalmalarını sağlayacak ilgili eğitim, bakım, sağlık ve diğer hizmetlerin en üst düzeyde yapmayı amaçladıklarını anlatan Arslankurt, otizmli çocukların eğitimi için model bir ortam oluşturmak istediklerini belirtti. Merkez için ön hazırlık yaptıklarını ve bilgileri içeren bir dosya hazırladıklarını kaydeden Arslankurt, dosyayı ilgilenebileceklerini düşündükleri kişi ve kurumlara gönderdiklerini bildirdi.

Prenses Nilüfer

ARSLANKURT, eğitim ve araştırma merkezinin inşası için çalışmalarını sürdüren derneğe bir desteğin de ünlü sanatçı Nilüfer’den geldiğini belirterek, sanatçının geçtiğimiz haftalarda geliri merkeze aktarılmak üzere Ankara Palas’ta düzenlenen yemeğin onur konuğu olduğunu söyledi.
Nilüfer’in piyano eşliğindeki konserinde zengin repertuvarı ile davetlilere müzik dolu bir gece yaşatığını dile getiren Arslankurt, konserinde sonunda katkılarından dolayı sanatçıya teşekkür plaketi sunduklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 5539 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.