1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Oyuncakları saklayın!

Oyuncakları saklayın!

Oyun, çocuğun fiziksel, duygusal, psiko-motor ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağlayan vazgeçilmez bir etkinliktir.

A+A-

Oyun, çocuğun hayal gücünü, düşünmeyi ve keşfetmeyi öğrenmesini, kendisine güven kazanmasını sağlar. Çocuklar oyuncaklarla oynamaktan büyük zevk alırlar ve çok eğlenirler. Ama bazen de aynı oyuncaklarla oynamaktan da sıkılabilir ve yeni oyuncak alınması konusunda anne babalarını zor durumda bırakabilirler. Bu durumda çocukları mutlu etme adına her zaman da yeni oyuncak almak doğru değildir.

Çocukların oyuncaklardan sıkılmalarını önleme adına şöyle bir yol izlenebilir: Çocuğun oyuncakları ikiye bölünür. Bölünen bir sepet oyuncak çocuğa oynaması için bırakılır. Diğer oyuncaklar da bir torbaya koyularak evde çocuğun göremeyeceği bir yere koyulur. Aradan beş altı ay geçtikten sonra torbadaki oyuncaklar çıkarılır. Uzun süre oyuncaklarını görmeyen çocuk, çok sevinir ve yeni bir oyuncak alınmış gibi ilgiyle o oyuncaklarla oynar. Daha sonra çocuğun ilk oynadığı oyuncaklar saklanır ve belli bir zaman diliminden sonra da onlar çıkarılır. Böylelikle oyuncaklar sıradan ve sıkıcı olmaktan çıkarılmış olur ve yeni oyuncak almaktan da kurtulmuş oluruz

ZAMAN / Ziya Köse / Özel Birlik Koleji Rehber Öğretmeni, Manisa 
 

Bu haber toplam 3185 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.