1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Otistik Çocuklardan Büyüleyen Tablolar

Otistik Çocuklardan Büyüleyen Tablolar

Zeytinburnu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde eğitim alan öğrencilerin yapmış oldukları bireysel ve grup çalışmalarından oluşan resim sergisi 6 Nisan-9 Nisan 2010 tarihleri arasında Olivium Alışveriş Merkezinde sergiye açıldı.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Öğrencilerin yapmış olduğu resim, tablo ve el becerilerinden oluşan sergide tüm ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulmakta.

Sergiyi ziyaret edenlere otizm hakkında açıklayıcı bilgi ve broşürlerin de verildiği sergiyle ilgili olarak açıklama yapan Zeytinburnu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi müdürü Volkan KUMAŞ “ Tüm dünyada Nisan ayının Otizm Farkındalık  ayı olarak kutlandığını ve amaçlarının bu sergi aracılığıyla Otizm ile normal insanları tanıştırmak ve sayısı her geçen gün artan otizm gerçeğine dikkat çekçek olduğunu ifade etti.Olivium Alışveriş merkezi yetkililerine verdikleri destek için teşekkür eden Volkan KUMAŞ serginin böyle bir merkezde düzenlenmiş olmasının çok daha geniş kitlelere ulaşmalarına imkân sağladığını söyledi.”

Otistik çocukların toplum tarafından kabul görmesi ve otistiklerin sosyalleşmeleri adına bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Zeytinburnu OÇEM'in rehber öğretmeni Psikolojik Danışman Kenan TÜRKER'de sergiyle ilgili olarak şunları söyledi: " Resim sosyal becerilerin gelişmesi için önemli bir çalışmadır. Sosyal becerilerin gelişmesine ek olarak resim aynı zamanda içsel yaşantıların projeksiyonudur. Otistik çocukların iç dünyalarını dışa vurmaları adına resim önemli bir araçtır. Aynı zamanda soyut bir üretkenliğin ifadesidir. Bu anlamda bu sergi, nisan aynının otizm adına yüklendiği misyona katkı sunması açısından çok önemsenir bir etkinliktir. Bu ür etkinliklerin bir çok kurum tarafından yaygınlaşması durumunda otistik çocuklarla yapılacak çalışmaların hem çeşidi hemde bireysel rehabilitasyona önemsenir bir katkı sunulmuş olacak" dedi.

Resim Sergisi 9 Nisan 2010'a kadar Zeytinburnu Olivyum alışveriş merkezinde sergilenecek.

Bu haber toplam 6293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.