1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri Özel Eğitim Fuarındaydı

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri Özel Eğitim Fuarındaydı

Özel Eğitim Günleri fuarında stant açan Avrupa yakasında ki "Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri" fuar süresince sergiledikleri çalışmalar ile ilgi odağı oldular.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde 13–14–15 Mayıs 2009 tarihleri arasında Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Özel Eğitim Günleri fuarında stant açan Avrupa yakasında yer alan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri fuar süresince sergiledikleri çalışmaları ve fuarı ziyaret eden katılımcılara yönelik bilgilendirme çalışmaları ile ilgi odağı oldular.

Fuarda görüştüğümüz Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri yöneticileri toplumun “Otizm” kavramı ile tanışması ve farkındalığın arttırılmasına yönelik bundan sonrada farklı ve güzel çalışmalarla imza atacaklarını ifade ettiler.

Fuarda ziyaretçilere otizm konusunda çeşitli bilgilendirici broşürler dağıtılarak Otizm konusunda toplumsal bilincin yaygınlaşmasını hedefleyen Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri standında ayrıca katılımcıların soruları cevaplandı ve merak edilen konularda birebir görüşmeler yapıldı.

Katılımcıların standa gösterdikleri ilgiden memnun kalan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri yönetici ve eğitmenleri otizm’im toplumsal kabulü konusunda geleceğe daha iyimser baktıklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili Aktüel Psikoloji’ye açıklama yapan Zeytinburnu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Volkan KUMAŞ fuar izlenimleri konusunda şunları söyledi:

Bu sene “Özel Eğitim Günleri Fuarı” ilk defa düzenlendi. Bu fuara katılarak otizm konusunda bir çok insana ulaşma imkanımız oldu. Organizasyon ilk defa düzenlendiği için kısmen hazırlıksız yakalandık. Ama önümüzdeki yıl için fuara çok daha organize bir şekilde hazırlanacağız. Çünkü fuar gerek alandan eğitmenlere gerekse topluma ulaşmada çok ciddi olanaklar sunuyor. Bu sene bunu kısmen başardık ama gelecek sene daha hazırlıklı olarak otizm konusunda toplumu bilinçlendirmeye katkı sunacağız. Fuara katılan bir çok ziyaretçi Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri’nin varlığından bile haberdar değildi. Biz bu organizasyona katılarak hem kurumsal tanıtım yaptık hem de otizm konusunda çok değerli bilgileri ziyaretçilerle paylaşma imkanı bulduk.

Özel eğitimle ilgili çok farklı kurumların katıldığı fuar birçok ünlü tarafından da ziyaret edildi. Fuarın kapanış saatlerinde Acun ILICALI Milli Eğitim yetkilileriyle beraber fuar stantlarını dolaşarak Özel Eğitim konusunda ki ilgisini ve duyarlılığını katılımcılarla paylaştı.

Bu haber toplam 5480 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.