1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÖSYM'nin yeni patronu belli oldu

ÖSYM'nin yeni patronu belli oldu

ÖSYM'deki skandallar zincirinin ardından dün istifa eden Ünal Yarımağan'ın yerine başkanlığa vekaleten atama yapıldı.

A+A-

ÖSYM Başkanlığına İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Demir vekaleten atandı. Demir'in göreve bugün başlaması bekleniyor.

ÖSYM Başkanlığına vekaleten görevlendirilen Prof. Dr. Demir, İTÜ Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapan Demir, İngilizce ve Almanca olmak üzere iki yabancı dil biliyor.

İTÜ Tasarım Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans eğitimi tamamlayan Demir, doktorasını ise İngiltere'deki Loughborough teknoloji üniversitesinde yaptı.

İTÜ'de Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı pröfesörlerinden olan Ali Demir, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nün de müdürlüğünü yürütüyor. Prof. Ali Demir'in Tekstil Üretim yöntemleri üzerine yazdığı tez ve kitaplar da mevcut.

Prof. Ali Demir'in ilk yapacağı şeyin ertelenen 12 sınav ile iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavının yapılması olduğu belirtildi.

YENİ YAPILANMAYA GİDİLİYOR

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÖYSM'de yeni bir yapılanmaya gideceklerini, bu konuda kanun taslağı hazırlayacaklarını belirterek, ''Yeni yapıyı, bugüne kadar gördüğümüz açıklar, yanlışlıklar, bu çerçevede neler varsa, örneğin bilgisayar sisteminin güvenliği, matbaada çalışan insanların güvenlik sorgulamalarının yapılarak gelmesi gibi hususlara dikkat edilerek yeni bir yapı oluşturacağız'' dedi. Özcan, ''ÖSYM Başkanı'nın istifasını bekliyor muydunuz?'' sorusunu''Bekliyorduk'' diye yanıtladı. Özcan, Yarımağan'ın istifasına ilişkin basına daha önceden açıklamalarda bulunduğunu belirtti. ''ÖSYM Başkanı'nı dünkü görüşmeye siz mi davet ettiniz?'' sorusu üzerine Özcan, sınavla ilgili görüşmek üzere Yarımağan'ı kendilerinin davet ettiğini söyledi. Özcan, ''Sınavlarla ilgili ne karar verdiniz?''sorusunu yanıtlarken, şu anda önlerindeki konunun ÖSYM'ye yeni başkan görevlendirmek olduğunu belirtti. Özcan, ''Derhal vekaleten başkan atamayı düşünüyoruz. O vekaleten atanan başkanımızla birlikte, KPSS Eğitim Bilimleri testini tekrarlayacağız, ondan sonra bekleyen sıradaki 12 sınavımız var'' diyekonuştu. Özcan, vekaleten atamanın en yakın zamanda yapılacağını bildirdi.''Vekaleten atama kurum içinden mi olur?'' sorusuna karşılık Özcan, ''ÖSYM ile alakası olmayan fakat bu işlerle ilgilenen bir arkadaşımız olabilir'' dedi. ÖSYM'nin yapısıyla ilgili değişiklik öngören çalışmaların daha önce başladığını anımsatan Özcan, bu konuyla ilgili taslağın daha önce Milli Eğitim Bakanlığına sunulduğunu ancak yaşanan olaylardan dolayı yapılacak değişiklikler yüzünden bu konuyla ilgili taslağın geri çekileceğini belirtti.

Daha önceki taslak çalışma üzerinde değişiklik yapacaklarını anlatan Özcan, önceki değişikliklerin idari değişiklikleri içerdiğini söyledi.

ÖSYM'DE  9 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

Başkanı dün görevden istifa eden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinde, aralarındaözel kalem müdürü ve genel sekreterin de bulunduğu 9 kişi görevden alındı. Görevden alınanların çeşitli birimlerin müdürleri olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye, YÖK yetkilileri KPSS'deki iddialar nedeniyle yürütülen soruşturma çerçevesinde savcılıkla görüştükten sonra ÖSYM'de birçok birimin müdürünü, halen devam eden ''soruşturmanın  selameti'' açısından görevden aldı.

Görevden alınanlar arasında Özel Kalem Müdürü Işıl Çıngı, Genel Sekreter Mehmet Altunay, Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Tütüncü ve Test Araştırma Müdürü Haydar Altunay da bulunuyor.

Bu haber toplam 2543 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.