1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. ÖSYM'den katsayı açıklaması

ÖSYM'den katsayı açıklaması

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “Katsayılarla ilgili son alınan karara yönelik bir başvuru olur ve karar iptal edilirse sınav takvimi aksar.” dedi.

A+A-

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “Katsayılarla ilgili son alınan karara yönelik bir başvuru olur ve karar iptal edilirse sınav takvimi aksar. Bu da üniversitelerin açılmasını etkiler ve üniversiteler zamanında açılamaz” dedi.

Yarımağan, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mithat Özhan Amfisi'nde ÇÜ ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Yapılan Değişikliklerden Sonra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Yarımağan, burada yaptığı konuşmada, YÖK tarafından dün açıklanan katsayı kararını değerlendirerek, “YÖK'ün dün aldığı katsayı kararıyla, belirsizlikler ortadan kalktı” dedi.

Son alınan karara göre sınav takvimini en kısa sürede belirleyip açıklayacaklarını bildiren Yarımağan, şöyle devam etti:

“Benim tahminim 11 Nisan tarihiyle ilgili bir değişiklik yapmayacağımız yönünde. Ancak, katsayılarla ilgili son alınan karara yönelik bir başvuru olur ve karar iptal edilirse sınav takvimi aksar. Bu da üniversitelerin açılmasını etkiler ve üniversiteler zamanında açılamaz.”

Bu haber toplam 3192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.