1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÖSYM Başkanı: Adaylar ‘Bilinçsiz kitle’

ÖSYM Başkanı: Adaylar ‘Bilinçsiz kitle’

Üniversite ikinci sınavına 872 bin kişi katılıyor. ÖSYM Başkanı Yarımağan, “Aday faksla ‘İki sınava gireceğim’ diyor. Hangisine gireceğini bile yazmıyor. Bu kitleyle çok zorlanmaya başladık” dedi.

A+A-

Üniversite ikinci sınavına 872 bin kişi katılıyor. ÖSYM Başkanı Yarımağan, “Aday faksla ‘İki sınava gireceğim’ diyor. Hangisine gireceğini bile yazmıyor. Bu kitleyle çok zorlanmaya başladık” dedi.

ÖĞrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010-LYS’ye toplam 872 bin 800 adayın başvurduğunu bildirdi. Üniversiteye girişin birinci aşaması olan Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) sonucunda 1 milyon 233 bin 580 aday LYS’ye katılma hakkı elde etmişti. Yarımağan, Matematik ağırlıklı LYS-1’e 605 bin 520, Fen Bilimleri ağırlıklı LYS-2’ye 276 bin 800, Edebiyat-Coğrafya ağırlıklı LYS-3’e 635 bin 300, Sosyal Bilimler ağırlıklı LYS-4’e 349 bin 100, yabancı dil ağırlıklı LYS-5’e de 31 bin 300 adayın gireceğini bildirdi.

Anormallik yok

Yarımağan, “Bu rakamlar çok normal rakamlar. Bir anormallik yok. Bazıları yorum yapıyorlar, ’bu sayılar çok az’ diye, katılmıyorum. Çünkü adayların belli bir bölümü sınava sadece açıköğretim veya meslek yüksekokulu için giriyor. O adaylar tabii ki LYS’ye başvurmuyorlar” dedi. Adaylardan 680 bin kişinin iki sınava, 146 bin kişi üç sınava, 13 bin 300 kişinin dört sınava, 2 bin kişinin beş sınava girmek için başvurduğunu kaydeden Yarımağan, “LYS puanıyla öğrenci alacak programların kontenjanı 300 bin dolayında olur. 872 bin kişi rahatlıkla yetecek bir sayı” diye konuştu. Yarımağan, LYS’ye başvurularda adayların dikkatsizliğinden yakınarak, şunları söyledi: “Mesela adaylardan faksla bilgi aldık, aday diyor ki ’Ben iki oturuma gireceğim.’Yani hangi sınavlara gireceğini yazma zahmetine bile katlanmıyor veya bilincinde değil. Böyle bir kitleyle iş yapıyoruz ve çok zorlanmaya başladık.”

Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.