1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÖSS’ye iptal davası!

ÖSS’ye iptal davası!

İSTANBUL Haydarpaşa Anadolu Meslek Lisesi’nde okuyan 3 öğrenci, 2008 yılı ÖSYM kılavuzunun katsayıya ilişkin bölümü ile sınav sürecinin durdurulması ve iptali için dava açtı.

A+A-

AKŞAM - Öğrencilerin avukatı Mustafa Asım Kahyaoğlu ve Hakan Yıldız tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) aleyhine dava açıldı.

YÖK VE ÖSYM MAHKEMELİK

Dilekçede, Meslek Lisesinin Raylı Sistemler Teknolojileri Alanı’nda okuyan öğrencilerin 15 Haziran’da yapılacak ÖSS’ye katılacakları kaydedildi. Fakat sınav kılavuzunda, mezun olacakları bölüm için 4 yıllık hiçbir yüksek öğretim kurumunun öngörülmediği sadece 2 yıllık eğitim veren ve 25 kişilik kontenjana sahip Porsuk Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı belirtilirek bu durumun Anayasa’nın “Eğitim ve Öğretim Hakkı” maddesine aykırı olduğu savunuldu. Dava dilekçesinde, YÖK’ün 14 Şubat 2008’de aldığı karar ile hazırlanması, basım, dağıtım ve uygulanması ÖSYM tarafından yapılan ÖSS kılavuzunun ve sınav sürecinin öncelikle durdurulması ve sonuçta iptaline karar verilmesi istendi.

Bu haber toplam 2850 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.