1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. ÖSS'de baraj puanları indirildi

ÖSS'de baraj puanları indirildi

Bugün toplanan YÖK Genel Kurulu'da üniversitelerin iki ve dört yıllık programlarına giriş için istenilen baraj punları düşürüldü. Yeni düzenleme sonra baraj punları şöyle oldu:

A+A-

HABER7.COM & AA - Bugün toplanan YÖK Genel Kurulu'da üniversitelerin iki ve dört yıllık programlarına giriş için istenilen baraj punları düşürüldü. Yeni düzenleme sonra baraj punları şöyle oldu: 

Toplantının ardından, YÖK'ten toplantıda ele alınan konulara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

160 olan ÖSS’yi kazanma ve 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilme barajı ile 185 olan 4 yıllık programları tercih edebilme baraj puanları,

2 yıllık bölümler ve açıköğretim için 160'dan 145'e

4 yıllık bölümler için 185'ten 165'e düşürüldü.

İŞTE AYRINTILAR:

YÖK, ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanını 145, lisans programları için ise 165 olarak yeniden belirledi.

Toplantının ardından, YÖK'ten toplantıda ele alınan konulara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, üniversitelerin kontenjanlarının daha etkin kullanılabilmesi amacıyla ÖSYM'nin önerilerinin değerlendirildiği, ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanının 145, lisans programları için ise 165 olarak yeniden belirlendiği kaydedildi.

Böylece, ÖSS taban puanları ön lisans ve açık öğretim için 160'tan 145'e, lisans programları için ise 185'ten 165'e düşürülmüş oldu.

ÖSS taban puanlarında yapılan yeni düzenlemenin 2008-ÖSS'den itibaren uygulanacağı bildirildi.

Bu arada, ÖSYM'nin ÖSS taban puanlarıyla ilgili üç ayrı öneri sunduğu, taban puanların 145 ve 165'e çekilmesi önerisinin de ÖSYM'nin önerileri arasında yer aldığı kaydedildi.

SEÇİM YAPILAN 21 ÜNİVERSİTENİN REKTÖR ADAYLARI 21-22 TEMMUZ TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK YÖK GENEL KURUL TOPLANTISINDA BELİRLENECEK

Seçim yapılan 21 üniversitenin rektör adayları 21-22 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek YÖK Genel Kurulu toplantısında belirlenecek.

YÖK Genel Kurul toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, seçim yapılan 21 üniversitenin rektör adayları için YÖK Genel Kurulundaki oylamanın, 21-22 Temmuz tarihlerinde yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

YÖK Genel Kurulunun bugünkü toplantısında bazı fakültelere dekan ataması yapıldı. Atama yapılan fakülteler ve atanan dekanlar şunlar:

Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Sami Denker, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Korkut Tuna, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Prof. Dr. Tahsin Akalp, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Kubilay Aktulum.''

Toplantıda, Kayseri'de kurulmak istenen Melikşah Vakıf Üniversitesine ilişkin sunumun da izlendiği belirtilerek, ''Üniversite'nin kurulmasıyla ilgili olumlu görüşün Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verildiği'' ifade edildi.

Bu haber toplam 2868 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.