1. HABERLER

  2. PSİKO EĞİTİM

  3. Örgün Eğitimde Özel Eğitim Uygulamaları Semineri

Örgün Eğitimde Özel Eğitim Uygulamaları Semineri

Aile-Der'in "Salı 18" seminerlerinde bu hafta Özel Eğitim Uzmanı Hacı KARAKAŞ "Örgün Eğitimde Özel Eğitim Uygulamaları" konusunda sunum yapacak.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı derneğinin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği "Salı 18.00 Aileder seminer programının" bu haftaki konuğu Özel Eğitim Uzmanı Hacı Karakaş olacak.

12 Şubat Salı günü saat 18.00'de başlayacak etkinlikte "Örgün Eğitimde Özel Eğitim Uygulamaları" konulu söyleşi yapılacaktır. İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği ve Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfında yürütülen etkinliğe katılım serbest olup, saat 18.00'de seminer başlayacaktır.

Seminerden  önce Aktüel Psikoloji'ye sözlü açıklama yapan Hacı KARAKAŞ; " Örgün Eğitimde Özel Eğitim Uygulamaları konulu seminerimiz özellikle bu alanda çalışmak isteyen veya çalışan uzmanlara yapılandırılmış bir çerçeve sunması açısından önemlidir. Bu seminerde  "Örgün Eğitimde Özel Eğitim Uygulamaları" etkinliklerine nereden ve nasıl başlayabileceğimizin ana çerçevesini paylaşacağız." dedi.

İstanbul Aile Araştırmaları, Eğitimi ve Danışmanlığı Derneği ve Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfında yürütülen etkinliğe katılım serbest olup, saat 18.00'de seminer başlayacaktır.

"Özel Eğitim Uzmanı Hacı Karakaş Özgeçmişi:

1974'te Gemerek'te doğdu. 2000 yılında Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi  Eğitim Fakültesinden  mezun oldu. Bahçelievler Fikret Yüzatlı İlköğretim Okulunda  7 yıl Zihinsel Engeliler Sınıf Öğretmenliği  yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen birçok hizmeti  içi eğitim programında formatör uzman olarak yer aldı. Ayrıca 2010 yılından beri Bakırköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ilçedeki sınıf öğretmenlerinin özel eğitim konusunda yetiştirilmesi projelerinde formatör olarak görev aldı.  Özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin eğitsel tanılamasında binlerce inceleme yapan karakaş, aynı zamanda bir çok özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine teknik ve içerik danışmanlığı yaptı. Özel eğitimde çalışmayı düşünen ve çalışan psikolog ve psikolojik danışmanlara yönelik bir çok sempozyum, panel ve seminerde konuşmacı olarak yer aldı. Özellikle Bireyselleştirilmiş Eğitim Planlarının oluşturulması ve uygulanması sürecinde özel çalışmaları olan Hacı Karakaş, Başta Aktüel Psikoloji olmak üzere birçok web platformunun ve süreli yayının içerik politikalarında danışmalık faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

İstanbul Aile Araştırmaları Derneği (Aile-Der)'in kurucu üyeleri arasında yer alan Hacı KARAKAŞ, Aile Ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından düzenlenen "Aile Eğitim Programı Sertifikası "na sahip olan sayılı uzmandan birisidir.  Hacı Karakaş, halen Bakırköy Rehberlik Ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Adres

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı
Haseki, Küçükmühendis Sk. No. 7 Fatih / İstanbul
Tel.     0212 588 2545                 
Faks.   0212 632 8579

Bu haber toplam 8207 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.