1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Ömrü uzatan 5 özel besin

Ömrü uzatan 5 özel besin

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, ortalama yaşam süresi 72 yıl civarı olarak biliniyor. Ancak sağlığınızı ve yaşlanma sürecinizi olumlu veya olumsuz yönde neyin etkileyeceğini biliyorsanız, daha sağlıklı olabilirsiniz.

A+A-

Bu süreçte 114 yaşına kadar yaşamış Bernando LaPallo'nun tükettiği 5 özel besini sizinle paylaştık. İşte ömrü uzatan o yiyecekler...

Tarçın

Tarçın sadece lezzeti ile bilinmez, aynı zamanada güçlü tıbbi özelliklere sahiptir. Kanser, kalp hastalıkları ve bakteriyel enfeksiyonlarla baş etmede birebirdir. Ayrıca HIV virüsü ile mücadelede yardımcı olur.


12-013.gif


Çikolata

Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi çikolatanın da fazlası sağlığımız açısından zararlar taşıyor.Ancak doğru çikolata tüketimi, kolesterol seviyesini düşürüyor, zihni güçlendiriyor ve stresi azaltmaya yardımcı oluyor.


13-009.gif


Sarımsak

Çağın hastalığı olarak bilinen alzheimer riskini sarımsak ile düşürebilirsiniz. Bunun dışında kalp yetmezliği riskini ve vücuda detoks etkisi yaratan sarımsak, mutfağınızın vazgeçilmez besinlerinden biri olmalıdır.


14-005.gif


Doğal bal 

Tıpta beş bin yıldan fazla süredir kullanılan bal, birçok sağlık problemi için doğal bir iyileştirme ilacı olarak biliniyor. Antiseptik, antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahip olan balı beslenme listenize mutlaka ekleyin.


15-001.gif


Zeytinyağı

Çoğu uzmanın önerdiği sızma zeytinyağı, sağlığımız açısından birçok yararı vardır. Beynimizi ve kalbimizi sağlıklı tutan zeytinyağı doymamış yağlar bakımından zengindir. Zihnin işlevini olumlu yönde etkiler ve çok miktarda antioksidan içerir. Ayrıca tip 2 diyabet ve kanser riskini azaltır.


16-003.gif


 

Bu haber toplam 3105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.