1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Öğrencilerimi asla taciz etmedim

Öğrencilerimi asla taciz etmedim

Taciz iddiasıyla yargılanan YİBO müdürü için 12,5 yıl istendi.

A+A-

Yusuf ÇINAR / ÇORUM (AHT)


Çorum Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitim gören bazı öğrenciler, müdür yardımcıları Bilal Ş. tarafından taciz edildiklerini iddia ederek bir süre önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu. Dönemin Çorum Valisi Mustafa Toprak, Merkez YİBO öğrenci velilerinin şikayeti üzerine müdür yardımcısını başka bir okula tayin ederek hakkında soruşturma başlattı.

Başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından Bilal Ş.'nin Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına karar verildi. Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Bilal Ş., hakkında 5 kız öğrenciye ''beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar'', ''çocuğun basit istismarı'' suçlamasıyla 12,5 yıl hapis cezası istendi.

5 KIZ ÖĞRENCİ İFADE VERDİ

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya cinsel taciz zanlısı Bilal Ş.'nin yanı sıra tacize uğradıklarını iddia eden R. Ö. (13), P. Y. (13), Ş. Ç. (13), E. Y. (14) ve E. E. (14) ile aileleri katıldı. Duruşma, müştekilerin yaşlarının küçük olması nedeniyle gizli olarak gerçekleştirildi. Müştekiler duruşmada psikolojik danışman eşliğinde ifade verdi.

3 KIZ ÖĞRENCİ İFADE DEĞİŞTİRDİ

Duruşmada 3 kız öğrenci ifadesini değiştirerek Bilal Ş.'nin kendilerini taciz etmediğini söyledi. R. Ö., P. Y. ve Ş. Ç, adlı öğrenciler, eski müdür yardımcısı Bilal Ş.'nin kendilerini taciz etmediğini belirterek şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirtti. Diğer iki öğrenci E. Y. ve E. E. ise şikayet iddialarını dünkü duruşmada da dile getirerek Bilal Ş.'nin kendilerini çeşitli yerlerinden taciz ettiğini ifade etti.

''ÖĞRENCİLERİMİ ASLA TACİZ ETMEDİM''

Duruşmada taciz zanlısı emekli Müdür Yardımcısı Bilal Ş, ise kendisinin hiçbir öğrenciyi taciz etmediğini belirterek, "Ben bir idareci olarak okulda öğrencilerin kendi aralarında 'makas' adını verdikleri, 'doğruluk mu cesaret mi' adlı oyunun benzeri olan oyunu oynadıklarını duydum. Daha sonra bu oyunu oynadıkları söylenen sınıf öğrencilerinin hepsini birden çağırarak bu oyunu oynamamalarını aksi taktirde onları okuldan atacağımı söyledim. Bu oyun da makas kimden tarafta durursa o öğrencinin ceza olarak kız öğrencinin gerekirse erkek öğrencinin kucağına oturduğunu ya da yanaktan makas aldıklarını duydum. Tüm bunlar üzerine derhal okulun yemekhanesinde bütün öğrencilere durumu anlatıp sert bir dille bu oyunu bir daha oynamamalarını istedim. Ben öğrencilerimi taciz etmedim. Öğrencilere bu oyunu oynadıklarından dolayı kızdığım için ve hatta tokat dahi attığım için onları taciz ettiğimi iddia ederek bana iftira ediyorlar" dedi.

Mahkeme heyeti, tarafları dinledikten sonra sanık Bilal Ş.'nin tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek mahkemeyi ileriki bir tarihe erteledi

Bu haber toplam 2718 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.