1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. NPİstanbul'da Klinik Farmokogenetik Laboratuvarı Açıldı

NPİstanbul'da Klinik Farmokogenetik Laboratuvarı Açıldı

NP İSTANBUL Hastanesi içerisinde kurulan Klinik Farmokogenetik laboratuvarı son model teknolojiyle donatıldı. Bu laboratuvar tedavilerin daha erken sonuç vermesini sağlayacak.

A+A-

MCATURK - NP İSTANBUL Hastanesi içerisinde kurulan Klinik Farmokogenetik laboratuvarı  son model teknolojiyle donatıldı. Bu laboratuvar tedavilerin daha erken sonuç vermesini sağlayacak. 

PSİKİYATRİK GENETİK DANIŞMANLIK NE DEMEKTİR?

Psikiyatrik veya mental sağlık durumuyla ilgili kişisel veya ailevi bir öykünüz varsa bu yönteme başvurabiliyorsunuz. Uzmanlar tarafından geçmişiniz, aileniz incelenerek, sebebi araştırılıyor ve nedenleri size aktarılıyor. Bu hizmet ve tedavi şekli, ileri ki zamanlarda sizin ve ailenizin yaşayacağı sorunları da belirliyor.

ÇOCUĞUNUZUN GELECEĞİ HAKKINDA BİLGİ

Genetik danışmanlık hizmetiyle, gebeyseniz veya bunu planlıyorsanız, psikiyatrik bozuklukla ilgili çocuğunuzun taşıyabileceği riskleri de öğrenebiliyorsunuz.

KLİNİK FARMAKOGENETİK LABORATUVAR NEDİR, NE İŞE YARAR?

Klinik Farmakogenetik; kişilerin genetik yapılarında varolan varyasyonlar nedeni ile ilaçlara karşı verdikleri yanıtlardaki değişiklikleri inceler. İlaçların metabolize edilmesinde rol alan veya mekanizmanın işlemesinde etkin olan genetik yapılardaki farklılıklar bazı kişilerde ilacın yararlılığını ve/veya zararlı etkilerini etkileyebilmektedir. Günümüzde uygulanmakta olan bazı genetik testler ile gereksiz veya yan etkileri yüksek olabilecek durumlar önceden saptanabilmektedir.

Sorumluluğunu Uzman eczacı Selma Özilhan, kimyagerliğini ise Ümmet Melikoğlu'nun yaptığı laboratuvarla önemli başarıların sağlanacağı öngörülüyor.

LABORATUAR RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 5546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.