1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. NP İstanbul Hastanesi Üniversite Kuruyor

NP İstanbul Hastanesi Üniversite Kuruyor

NP Grup Üniversitesi geliyor. 2008 yılında NPİSTANBUL Hastanesi'nin yaptığı başvuru YÖK tarafından kabul edildi.

A+A-

2008 Ekim ayında başlanılan "NP Grup Üniversitesi" çalışmasının resmi başvurusunu 20.10.2009 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu'na yapılmıştı.

YÖK'de dosya incelemesinin ardından  19.07.2010 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon Komisyonu tarafından yerinde incelemeler yaptı.

29.07.2010 tarihli YÖK Genel Kurulunda alınan aşağıdaki kararla İSE sunum yapmaya davet edilmesine karar verildi.

İŞTE O KARAR

"Yükseköğretim Genel Kurulu 2010 yılının 13. toplantısını yapmak üzere 29.07.2010'da toplanmış; Eğitim, Mevzuat ve Vakıf Üniversiteleri Koordinasyon komisyonları raporlarının yanı sıra aşağıdaki gündem maddelerini görüşerek karara bağlamıştır.

İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı'nın kurmak istediği Üsküdar Üniversitesi'ne ilişkin sunum izlenmiş, olumlu görüşle Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesine karar verilmiştir.

Hamdullah Emin Paşa ve Haremi Hatice Tahire Hanım Vakfı'nın, Alanya'da kurmak istediği "Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi"; Gelişim Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı'nın, İstanbul'da kurmak istediği "İstanbul Gelişim Üniversitesi" ve İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı'nın, İstanbul'da kurmak istediği "Üsküdar Üniversitesi" ile ilgili olarak sunum yapmak üzere çağrılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur."

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Bundan sonraki süreçte YÖK'ün onayına müteakiben Milli Eğitim Bakanlığı'na 27 Eylül 2010 / 01 Ekim 2010 haftasında gidecek olan NPİSTANBUL Üniversitesi dosyası, gerekli kurum görüşleri alındıktan sonra Bakanlar Kurulu kararıyla TBMM'ye gelecek.

Eğitim Alt Komisyonu'nda ve Bütçe Plan Komisyonu'nda görüşülmesinden sonra TBMM'nin 24. yasama dönemi içinde kanunlaşması hedefleniyor.

Hem hastene hem klinik olarak büyük başarılara imza atan NPİSTANBUL Hastanesi'nin tüm ekibi büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, "Üniversitesimizde de hep birlikte daha büyük ve başarılı çalışmalara imza atacağız." dedi.

Bu haber toplam 5345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum