1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Norveçli Saldırgan Anders Breivik Narsist Biriydi

Norveçli Saldırgan Anders Breivik Narsist Biriydi

Norveç'in başkent Oslo'daki patlamayı ve katliamı gerçekleştiren Anders Behring Breivik'in, narsist biri olduğu belirtildi.

A+A-

Failin, internet aracılığı ile umuma açık olarak yayınladığı bin 500 sayfalık manifestosunda, kendisinin fizyolojik görünümüyle oldukça yakından ilgilendiği, çene, burun ve alnından estetik ameliyat olduğu, bundan dolayı oldukça mutluluk duyduğunu ve buna arkadaşlarının bire bir şahit oldukları ortaya çıktı.

Norveç Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Doğu ve Güney Merkezi Araştırmacı (RBup) Uzman Psikolog Proffesör Svenn Torgersen, failin manifestosundan edindiği bilgilere göre, Breivik'in aşırı bir narsist karaktere sahip olduğunu söyledi. Torgersen, bu tip kişilikteki insanların kendilerini benzersiz, diğer insanlardan üstün ve oldukça yüksek değerde oldukları vehmine kapıldıklarının altını çizdi.

Ayrıca psikolog Torgersen, böylelerin, kendi yaptığı davranışların doğru olup, bu özelliğin, başkalarında olmadığı zannıyla hayat sürdüklerini de sözlerine ekledi.

Manifestosunda yaklaşık 15 yıldan fazla babasıyla görüşmediğini belirten Breivik, anti-feminist bir ruh haletine de sahip olmasını da babasız yetişmesine bağlıyor ve feminist olan annesi Wenche Behring'e de kızgın olduğunu kaydediyordu.

(CİHAN)

Bu haber toplam 4484 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.