1. HABERLER

  2. PSİKO EĞİTİM

  3. Nöropsikolojik Testler Eğitimi / İstanbul

Nöropsikolojik Testler Eğitimi / İstanbul

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Nörometrika Nöropsikolojik Test Eğitimileri 10 - 11 Mart 2012'de başlıyor.

A+A-

 

Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi Nörometrika Nöropsikolojik Test Eğitimileri 10 - 11 Mart 2012'de başlıyor. Prof. Dr. Sirel Karakaş tarafından verilecek olan test eğitiminde katılımcılar, Stroop Testi TBAG Formu: (Odaklanmış dikkat, seçici dikkat, tepki ketlemesi, bozucu etkiye direnç ve bilgi işlemleme hızı) Sayı Dizisi Öğrenme Testi: (Öğrenme ve kısa-süreli bellek) ve İşaretleme Testi Türk Formu: (Görsel mekansal algılama, sürekli dikkat (vijilans), görsel tarama, ataklık, tepki hızı ve mekansal ihmal) testleriyle ilgili uygulayıcı yeterlilik eğitimi alacaklar. 

 

1- Stroop Testi TBAG Formu: Odaklanmış dikkat, seçici dikkat, tepki ketlemesi, bozucu etkiye direnç ve bilgi işlemleme hızı

2-  Sayı Dizisi Öğrenme Testi: Öğrenme ve kısa-süreli bellek

3- İşaretleme Testi Türk Formu: Görsel mekansal algılama, sürekli dikkat (vijilans), görsel tarama, ataklık, tepki hızı ve mekansal ihmal

Eğitimin amacı: Nöropsikoloji, nöropsikolojik değerlendirme, nöropsikolojik testler hakkında genel bilgi vermek; testlerin geçerliğinin yani ne ölçtüğünün aktarılması, bu testleri uygulama, puanlama, yorumlama becerisinin kazandırılması.

Süre: 13 saat

Kontenjan: 20 kişi

Ücret: 590 TL (KDV dahil)  


Verilecek Belge: Eğitim programına katılanlara Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND) başkanı tarafından imzalı sertifika verilecektir.

Katılım için Gerekli Ön Koşullar:

  • Psikoloji Bölümü ile Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunları ve ilgili diğer alanlardan mezun olmuş bulunmak;
  • Belirtilen bölümlerin son sınıfında okumakta olmak;
  • Nöroloji, psikiyatri ve tıbbın diğer ilgili alanlarında uzmanlığını yapmakta olmak veya tamamlamış bulunmak.

Kursiyerlere verilecek malzemeler:

  1. Karakaş, S. (2006).  BİLNOT Bataryası El Kitabı, Eryılmaz Ofset, Ankara.
  2. Stroop Testi TBAG Formu, Sayı Dizisi Öğrenme Testi, İşaretleme Testi Türk Formu uygulama yönergeleri
  3. Stroop Testi TBAG Formu, Sayı Dizisi Öğrenme Testi, İşaretleme Testi Türk Formu kayıt formları
  4. Sayı Dizisi Öğrenme Testi ve İşaretleme Testi Türk Formu test malzemeleri

Not: Stroop Testi TBAG Formu test malzemesi kurs sırasında ücret karşılığında satılacaktır.   

Prof. Sirel Karakaş Kimdir?

Prof. Dr. Sirel Karakaş 1942 yılında Zonguldak'ta doğdu. Ortaöğrenimini TED Ankara Kolejinde tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünden 1965-66 yılında Psikolojide Lisans Derecesi, 1971 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden Deneysel Psikolojide Yüksek Lisans Derecesi, 1978 yılında aynı Üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsünden Biyofizikte Doktora Derecesi aldı.

1967-2007 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinde öğretim elemanı olarak çalıştı (Yardımcı Doçent, 1982, Doçent: 1984, Profesör: 1989). 2009 yılında emekli oldu. Prof. Karakaş 2009'dan bu yana Hacettepe Üniversitesi KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi çalışmakta, araştırmalarını Araştırma-Geliştirme (AR-GE)olarak sürdürmektedir. 


 
 

Bu haber toplam 17910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.