1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Nöroloji Uzmanları, Uludağ'da tedavi yöntemlerini tartıştı

Nöroloji Uzmanları, Uludağ'da tedavi yöntemlerini tartıştı

Uludağ Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı'nca düzenlenen 6'ıncı Uludağ Nöroloji Günleri'ne 300 nöroloji uzmanı katıldı.

A+A-

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Turan, hava koşullarının engeline rağmen, tüm konuşmacıların ve katılımcıların organizasyona ilgi gösterdiğini, bilimsel düzeyi oldukça yüksek olan toplantının başarısından dolayı gururlu olduklarını belirtti. Prof. Dr. Turan, "Bölüm Başkanlığımla birlikte başlayan ve bu yıl 6'ıcısını gerçekleştirdiğimiz kongrelerimizde, bu süreçte her yıl iki konu işleyerek bütün konuları tamamladık. Amacımız mezuniyet sonrası eğitim ihtiyacını karşılamaya ve üniversitemizin Nöroloji ABD ile diğer bölümleri arasındaki ilişkiyi artırmak yönelik. Bu yıl uzmanlık, doçentlik sınavlarına girenler için bir tedavi algoritması uyguladık. Toplantımızın alanında ilk olduğunu belirtmek isterim. Hiç teşhise, hastalığın ne olduğuna girmeden, nörolojinin bütün tedavi algoritmalarını tartıştık. Hem bilimsel hem de Bursa'ya katma değeri yüksek bir kongre gerçekleştirdik." dedi.

Uzmanların ayrıca uygulamalı uyku ve EMG kurslarına katıldığına dikkat çeken Turan, konuşmasını söyle sürdürdü: "Her branşta birçok yenilikleri arkadaşlarımız ifade ettiler. Kurslarda ileri emg, teorisinin yanı sıra cihazla birlikte kişiler üzerinde uygulamalı gösterildi. Uykuda ise video filmler ve slaytlar pratik yönüyle izlendi. Kurslar sonunda hem sertifika alındı hem de Türk Tabipleri Birliği tarafından uzmanların mesleki gelişiminde kullanılmak üzere puanlar veriliyor."

CİHAN

Bu haber toplam 3560 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.