1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. New York'tan İstanbul'a 'Psikolojik' İşbirliği

New York'tan İstanbul'a 'Psikolojik' İşbirliği

Bahçeşehir Üniversitesi, New York Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'yle ortak bir master ve doktora programı açılması konusunda işbirliğine vardı. Ayrıntılar şöyle:

A+A-

Bahçeşehir Üniversitesi, New York Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'yle ortak bir master ve doktora programı, New York ve Los Angeles'ta iki 'Medya Yaz Okulu' ve yeni öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programları çerçevesinde global akademik etkinliklerini genişletiyor. Bu uygulamaların sonuncusu New York Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'yle varılan ortak bir psikoloji master ve doktora programının açılması oldu. Bahçeşehir Üniversitesi'ne gelen NYU Uygulamalı Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Jacqueline Mattis, İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Canan Ergin ile görüşerek, yeni programlar açılması konusunda anlaşmaya vardı. Prof. Dr. Ergin 'Sevindirici olan dünyanın, bu alanlarda en iyi üniversitelerinden birisiyle çalışmaya başlamamızdır.

Türkiye için bu çok büyük bir kazançtır' dedi. NYU Uygulamalı Psikoloji Bölümü'yle görüşülen bir başka plansa  ise 'Psikolojik Danışma ve Rehberlik' alanında çalışan rehber öğretmenlere de bir master programının açılıyor olması ve uzaktan eğitim yoluyla NYU ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlileri aracılığı ile master diploması alma yollarının açılıyor olması. Ziyareti esnasında bu gelişmeyi değerlendiren NYU Uygulamalı Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mattis, 'Amacımız ABD'de geliştirdiğimiz ve oldukça verimli sonuçlar aldığımız konularda Türkiye'de de çalışmalar yürütmek. Benim üniversitemde ve bölümümde özellikle, öğrenme, kültürel farklılıkların öğrenmede etkisi, dil öğretimi, okullarda etkin ve yönlendirici rehberlik uygulamaları, okul iklimi konularında araştırmalar yapılıyor. Bu araştırma sonuçlarında ortaya çıkan verileri Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte ortaklaşa yapacağımız programlarda sunmak etkili olacak' dedi.

Onların yaz okulu Disneyland'de

BAHÇEŞEHİR Kolejleri 140 öğrencisini iki haftalık yaz okulu için ABD'ye götürdü. Öğrenciler, Los Angeles, Claremont'taki Pitzer Üniversitesi'nde İngilizce derslerine katıldılar. Ayrıca ünlü Universal Stüdyoları, Disneyland eğlence parkları, San Diego, Holywood, Beverly Hills, Malibu ve Santa Monica plajlarını gezme fırsatı buldular. Florya Bahçeşehir Koleji Müdürü Sedat Karan öğrencilerin İngilizceyi unutulmaz bir gezi eşliğinde günlük yaşamda kullandıklarını söyledi.

Akşam

Bu haber toplam 4965 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.