1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Ne olur gitme baba! OKUL FOBİSİ

Ne olur gitme baba! OKUL FOBİSİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da anne-babalarından ilk kez ayrılan minikler, ellerine sıkı sıkı yapıştıkları anne ve babalarından sınıflarında ayrılmamak için gözyaşı döktü.

A+A-

AKŞAM - Türkiye genelinde bu yıl okula başlayan 1 milyon 700 bin öğrenci, uyum sağlamaları için eğitim ve öğretim sezonunu bir hafta erken açtı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da anne-babalarından ilk kez ayrılan minikler, ellerine sıkı sıkı yapıştıkları anne ve babalarından sınıflarında ayrılmamak için gözyaşı döktü. İlk kez önlük giyen, ilk kez okul sıralarına oturan bazı minikler de diğer yaşıtlarına inat kısa sürede okula ve arkadaşlarına kaynaşarak çalan ders zilini sevinçle karşıladılar. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri, bu bir hafta zarfında öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak. Öğrencilere “okula güvenle gidip gelme’’ eğitimi de verilecek.

OKULA ALIŞACAKLAR

Bu süreçte veliler de zaman zaman sınıf ortamına alınacak, rehberlik ve psikolojik danışma servislerince bilgilendirilecek. Bu eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına 1 milyon civarında, okul öncesine de 700 bin çocuğun kayıt yaptırdığı tahmin ediliyor. AÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, öğrenci ve ailelerin okula başlama sürecinde rahat edebilmeleri için önerilerde bulundu. Dökmen, “Türk insanı çocuğuna düşkün. Bu iyi bir şey ama kantarın topunu fazla kaçırıyoruz. Çocuklar ile birbirine bağlı olun bağımlı değil” dedi.

Bu haber toplam 4290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.