1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Naturel 2009 Ruh Sağlığı Festivali

Naturel 2009 Ruh Sağlığı Festivali

19 Kasım'da Harbiye Askeri Müzesinde 10.'su düzenlenen festivalin bu yıl ki ana teması "Ruh Sağlığının Son 10 Yılı" olarak belirlendi.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi & Ajanslar


19 Kasım'da Harbiye Askeri Müzesinde başlayan 2009 Naturel Beden-zihin ve ruh sağlığı festivalinde birbirinden ilginç yöntemler var. 10.'su düzenlenen festivalin bu yıl ki ana teması "Ruh Sağlığının Son 10 Yılı" olarak belirlendi.

Doğal yöntemleri, tıbba yardımcı unsur olarak görenler İstanbul'da düzenlenen festivalde buluştu.

Festivalde, doğru nefes almaktan, dokunarak kötü enerjiyi vücuttan uzaklaştırmaya, taşların gücünden, pilatese farklı bir dünya tanıtılıyor.

Naturel 2009 Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali, ilginç yöntemlerle tanışma fırsatı veriyor.

İnsan sağlığını, beden-zihin-ruh bütünlüğü olarak gören festival, yerli ve yabancı 70 uzmanı bir araya getiriyor.

Terapist Stefan Rippel, "Vücuttaki çi enerjisi denen enerjiyi aktive eden bir uygulama olan terapisel dokunuşla bel, sırt, boyun ve omuz ağrılarını iyileştiriyoruz" diye konuştu.

Access Terapisti Steve Comer ise "Bars, kafadaki bazı noktalara hafifçe dokunarak, oradaki enerji alanlarını aktiv hale getiriyor" dedi.

Hastalıkların yalnızca ilaçla tedavi edilemeyeceğine inananlar, doğal nefes almaktan, himalaya tuzu kullanımına bir çok farklı yöntemle tanışıyor.

Rengarenk taşların şifa verici özelliği olduğuna inananlar da var.

Festival öncesi davet metninde festival ile ilgili şu açıklamalara yer verildi.

Naturel Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali, 19-22 Kasım 2009, Perşembe-Pazar günleri arasında Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi’nde onuncu yılını gerçekleştiriliyor. Doğal yaşamla ilgili hizmet ve ürünlerin sergileneceği, konferanslar, dans gösterleri, sürdürülebilir yaşam filmleri, müzikle terapi, armonik ses çalışması ve imza günleri gibi etkinliklerin yer alacağı Festivalin açılışını Dr Ender Saraç “Beden-Zihin-Ruh Sağlığının Son 10 Yılı” nı değerlendiren konuşmasıyla yapacak.

NATUREL Festivali’nin ana ekseni insandır. İnsanı yaşadığı ortamdan, beslenme tarzı, düşünce biçimi, duyguları ve ilişkilerinden soyutlamak mümkün olmadığına göre, daha büyük resmi görmeye yarayacak bütünsel bir anlayış gerekmektedir. NATUREL Festivali’nin amacı da, insan sağlığını beden-zihin-ruh bütünlüğü ile ele alan çağdaş yaklaşımı, uzmanlar kanalıyla akılcı ve bilimsel bir şekilde işlemek ve insanları daha sağlıklı ve bilinçli yaşama yöntemleri hakkında bilgilendirmek olmuştur.

NATUREL Festivali, bu yıl da yetmiş yerli ve yabancı uzmanı bir araya getirerek “beden, zihin ve ruh dengesine dayalı doğal ve sağlıklı yaşam” konusunda bir kez daha yoğun bir bilgi paylaşımı zemini oluşturuyor.

Festivalde uluslararası alanda tanınmış Avusturyalı terapist ve yazar Stefan Rippel ‘Omurga Sağlığı’nı anlatıyor, ünlü TV sunucusu ve program yapımcısı Hülya Aydın ‘Hayatın Merkezine Kendini Koy’ başlıklı söyleşi ile katılıyor. Ayrıca, Kanserde Holistik Tıp, Rolfing, 2012 Yılı Fenomeni, Niyetin Gücü, Cinsel Mutluluğun Yolları, Mevsimlere göre Detoks, Radyestezi, Türkiye’de ve Dünyada Ekolojik Hareket, Aromaterapi, Hipnoz, Yoga Terapi, Astroloji, Psişik Sanat, EMF, Anti-Aging, NLP gibi çeşitli konular işleniyor.

Seminerler ve workshopların yanısıra Tümata’dan Müzikle Terapi ve Baksı Dansı gösterisi, Ankara’dan Gülüm Pekcan’ın sunacağı Zeybek Dansı, Overtone Singing ustası Paul Terrell ile Armonik Ses Çalışması, Gül Kaynak ve SAF Restaurant Şefi Nihat Usta’dan Raw Food (canlı gıdalar) ile beslenme, tarifler ve tadımlar, Sürdürülebilir Yaşam Filmleri gibi aktiviteler ve imza günleri ile dört gün boyunca 90’ı aşkın farklı etkinliğin yer aldığı zengin bir program sunuluyor.

NATUREL 2009 Festivali, hergün 11.00-20.00 arası ziyarete açıktır. Biletler girişte alınabilir. Giriş ücretine gün içerisindeki tüm seminerler ve etkinlikler ile fiyat belirtilmeyen tüm atölye çalışmaları dahildir.

10. yılımızda, yararlı ve keyifli bir festivali daha sizlerle paylaşmayı diliyoruz.

Bu haber toplam 4526 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.