1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Mevsimlerin Doğumlar Üzerindeki Etkisi

Mevsimlerin Doğumlar Üzerindeki Etkisi

Finlandiyalı bilimadamları sonbahar aylarında doğanların uzun ömürlü ve sağlıklı olduklarını tespit etti.

A+A-

SONBAHAR- Eylül- Ekim-Kasım

Finlandiyalı bilimadamları sonbahar aylarında doğanların uzun ömürlü ve sağlıklı olduklarını tespit etti. Ayrıca bu aylarda doğanlar güçlü bacak kaslarına sahip oluyorlar. İstatistiklere göre futbolcuların bir çoğu da sonbahar doğumlu.

KIŞ Aralık-Ocak -Şubat

Harvard Üniversitesi 21 bin kız ve erkek bebeği gözlemleyerek yaptığı bir araştırmada kış aylarında doğan çocukların, bahar ve yaz aylarında doğanlara göre daha uzun boylu ve başarılı olduklarını tespit etti. Uzağı görmede herhangi bir sorun yaşamayan kış insanları, diğer insanlara göre daha yüksek oranda obez olma riski taşıyorlar.

İLKBAHAR Mart-Nisan-Mayıs

Bahar aylarında doğanlar uyku bozukluğu sorunu yaşarlarken, intihara eğilimli oluyorlar. Diğer insanlara göre daha az zeki olan bahar insanlarına iyi haber ise, diğer mevsimlerde doğanlardan daha uzun oluyor ve daha çok yaşıyorlar.

YAZ Haziran-Temmuz-Ağustos

Yaz aylarında doğanlar, diğer insanlara göre daha saygılı ve kibarlarken, ilgiye daha açlar. Diğer yandan yaz aylarında doğmuş olan kadınlar daha az çocuk sahibi oluyorlar ve depresyona yakalanma riskleri de daha yüksek oluyor.

Bu haber toplam 3568 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.