1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Mesleki eğitim ünlü dizilerde tanıtılacak

Mesleki eğitim ünlü dizilerde tanıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik okulların tanıtımı ve tercih edilebilirliğinin yükseltilmesi amacıyla, televizyon programları, filmler, animasyonlar ve dizilerle tanıtım atağına geçiyor.

A+A-

AKŞAM - Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik okulların tanıtımı ve tercih edilebilirliğinin yükseltilmesi amacıyla, televizyon programları, filmler, animasyonlar ve dizilerle tanıtım atağına geçiyor. Bakanlık, izlenme oranı yüksek dizilerde senaristlerle işbirliğine gidecek. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Eylem Planı’nı (2008-2012) oluşturdu. Plana göre, bakanlık mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık yaratılacak. Bu amaçla meslekleri tanıtacak ve sevdirecek animasyon veya çizgi filmler hazırlanarak ulusal ve yerel kanallarda yayınlanacak. Ayrıca egitim.gov.tr adresinde CD’ler yayınlanacak. TRT 4’de haziran aylarında yapılan eğitimle ilgili olan yayınların 1,5 saatlik süresi mesleki ve teknik eğitime ayrılacak.

ÜNLÜLER TANITACAK

Bakanlık ayrıca, mesleki ve teknik eğitim ile meslek alanlarının tanıtılması amacıyla program, film, reklam filmi hazırlayacak. Bakanlık ayrıca meslek lisesi mezunun olan kariyer sahibi, işinde başarılı ünlülerle söyleşi ve benzeri programlar yaptıracak, bu kişilerin reklamlarda rol almalarını sağlayacak. Eylem planına göre, izlenme oranı yüksek dizilerde meslekler ile mesleki ve teknik eğitimi tanıtıcı senaryolara yer verilmesini konusunda senaristlerle de işbirliğine gidilecek.

Bu haber toplam 2483 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.