1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Merhamet Seferberliği Başlatılmalı

Merhamet Seferberliği Başlatılmalı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda 2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" başlığının belirlendiğini söyledi.

A+A-

Sevgili Peygamberimiz'in rahmet peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde egemen kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmaya razı olduğunu ifade ettiğini dile getiren Görmez; "Bugün Hz. Peygamber'in, merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda aksayan unsurların çözümünde bu dinamik değeri harekete geçirmek gerekmektedir." diye konuştu.

Görmez, mesajında şunlara dikkat çekti: "O'nun (sas) bize öğrettiği merhamet, içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan ve bizi en temel halinde insanlığımıza geri çağıran bir duygu, düşünce, tutum ve davranışlar manzumesidir. İnsanın iç güzelliğini yansıtan ve merhamet duygusunun en somut tezahürlerinden olan hasbilik, isar ve diğerkâmlık gibi toplum dayanışmasının temel dinamiklerinin adlarının bile unutulduğu, bunların yerini, daha çok kazanmanın, daha çok tüketmenin, bencilliğin ve öğretilmiş bir şiddetin aldığı sosyal yapılar, insanları mutsuzluğa mahkûm etmektedir."

Bu haber toplam 2153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.