1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Manken hastalığı ruhsal bozukluk

Manken hastalığı ruhsal bozukluk

Prof. Dr. Ahmet Çelikkol, özellikle genç kızlarda yaygınlaşan anoreksiya nervozaya karşı önlem alınmadığı takdirde hastalığın ölümle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

A+A-

Bülent KATARCI /HURRİYET

Manken hastalığı ruhsal bozukluk

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelikkol, özellikle genç kızlarda yaygınlaşan anoreksiya nervozaya karşı önlem alınmadığı takdirde hastalığın ölümle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu. Hastalığın genellikle 13-20 yaş arasında başladığını ve baletlik, balerinlik gibi incelik gerektiren mesleklerde yaygın olduğunu belirten Çelikkol, "Yeme bozukluğunun ergenlikte, bağımsızlık, toplumsal veya cinsel işlevsellik isteme reaksiyonu olarak ortaya çıktığı düşünülür.

TWIGY İLE BAŞLADI

Toplumun zayıf görünüme önem vermesi hastalığı geliştirebilmektedir. 1960’larda, inceliği ile öne çıkan manken Twigy’nin ünlenmesi sonrası arttığı gözlenmiştir; adeta zayıflık moda olmuştur. Hamilelik korkusu ve bastırılmış cinsel ve saldırganlık dürtüleri, hastalığın oluşumunda rol oynayabilir" diye konuştu.

Bu haber toplam 9050 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.