1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Madde bağımlılarına özel merkez

Madde bağımlılarına özel merkez

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, madde ve uçucu madde bağımlısı gençlerin rehabilite edileceği bir merkez kuracaklarını bildirdi.

A+A-

HURRİYET - Şahin,  madde kullanımı, bağımlılığı ve yarattığı olumsuz sonuçların, gerek bireysel ve gerekse toplumsal düzeyde en önemli sosyal sorunlardan birini oluşturduğunu söyledi. Mamak Belediyesi olarak, özellikle çocuk ve gençleri tehdit eden bu sosyal yaraya karşı çözüm atağı başlattıklarını ifade eden Şahin, “Yeni yıl ile birlikte madde bağımlılarının rehabilite edileceği bir merkez kuracağız” dedi.

75. Yıl Amfi Tiyatro'da kurulacak olan rehabilitasyon merkezinde, çocuklar ve gençlerin bu kötü alışkanlıktan kurtarılarak topluma kazandırılacağını bildiren Şahin, uçucu madde bağımlısı çocukların da tedavi göreceği merkezde uzman doktorların görev yapacaklarını söyledi.

Uçucu maddelerin ucuz olması ve bu tür maddelere ulaşımın kolay olması nedeni ile özellikle çocukları ciddi şekilde tehdit ettiğini belirten Şahin, konunun üzerinde ciddiyetle durduklarını ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile beraber okullarda seminerler düzenleyerek, öğrencileri bu kötü alışkanlık konusunda bilinçlendirmeye gayret ettiklerini kaydetti.

Sorumluluklarını bilerek çocukları her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak için durmadan ürettiklerini anlatan Şahin, şöyle devam etti:
“Madde bağımlıların mutlaka tedavi edilmesi ve topluma kazandırılması gerekir. Her ne sebeple olursa olsun, bir şekilde madde bağımlısı haline gelen insanımıza şefkat elimizi uzatmak zorundayız, bu kişileri topluma yeniden kazandırmak ve bu zincire başkalarının eklenmemesi için bilinçlendirici eğitimler vermemiz gerekir. Bu sıradan bir hizmet değil, bu hizmet hem toplum yararına hem de bir insanı daha topluma kazandırmak adına son derece önemli bir hizmettir. Ben açıkçası bu hizmeti çok çok önemsiyorum. Bir yangın varsa burada bu yangını söndürmek gerekir diye düşünüyorum. Çok olumlu neticeler alacağımızı ümit ediyorum.”

Bu haber toplam 4228 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.