1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Lise öğrencileri yanlış yönlendiriliyor

Lise öğrencileri yanlış yönlendiriliyor

Sınavla girilen ve yüksek puan gerektiren Anadolu Öğretmen Liseleri öğrencilerinin, eğitim fakültelerinden çok diğer fakülteleri tercih ettiği ortaya çıktı.

A+A-

Bekir Türkmenoğlu / AKŞAM

 

Sınavla girilen ve yüksek puan gerektiren Anadolu Öğretmen Liseleri öğrencilerinin, eğitim fakültelerinden çok diğer fakülteleri tercih ettiği ortaya çıktı. ÖSYM verilerine göre, Anadolu Öğretmen Liseleri mezunları, eğitim fakültelerini tercih ettiklerinde fazla ek puan almalarına rağmen, diğer fakültelere yöneliyorlar. AKŞAM’a konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Simya Dergisi Dershaneleri Eğitim Koordinatörü Ufuk Deniz, “Anadolu Öğretmen Liseleri 1989-1990 yılından itibaren eğitim hayatımızda yerini almıştır. Öğrenciler Anadolu Öğretmen Liseleri’ne 8. sınıfın sonunda, sınav ile yerleştirilmektedir. Öğrencilerin Anadolu Öğretmen Liseleri’ni tercihlerinin arasında gösterebilmeleri için kendi okullarında öğretmenler kurulunca aday gösterilmesi gerekmektedir. Bunca özen gösterilip seçilen öğrenciler maalesef öğretmenliği istemiyor” dedi.

REHBERLİĞİN ÖNEMİ

Anadolu Öğretmen liseleri mezunlarının tercih sapması yapmalarında, yanlış yönlendirmenin çok etkili olduğunu ifade eden Deniz, “Maalesef okullarımızda rehberlik eğitimi gereği gibi yerine getirilmiyor” şeklinde konuştu. Ufuk Deniz, “Sorun eğitim sistemimizde öğrencilere yönlendirme eğitiminin yapılamamasından kaynaklanmaktadır. İlköğretimden ortaöğretime tüm okullarda yönlendirme merkezleri kurulmalı; öğrencilerin ilgileri, yetenekleri bu merkezlerde yapılacak çalışmalar neticesinde tespit edilmeli ve okullar kuruluş amaçlarına yönelik olarak öğrenci yetiştirmelidirler” dedi.

 


 


Bu haber toplam 2769 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.