1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kürtçe Bilen Psikolog İhtiyacı Var!

Kürtçe Bilen Psikolog İhtiyacı Var!

Van'daki depremden etkilenen insanlara psikolojik destek sağlamak için Kürtçe bilen gönüllü psikologlara ihtiyaç var; ilgilenenler TODAP ya da Türk Psikologlar Derneği'ne başvurabilir.

A+A-

Van'daki 7,2 depreminden etkilenen insanlara psikolojik destek sağlamak için Kürtçe bilen psikologlara ihtiyaç var.

Van Belediyesi Acil Koordinasyon Merkezi'nde görevli Sabri Abi, sosyal paylaşım sitesi twitter'da duyuru yaptıktan sonra şu ana kadar merkezi 100 kişinin aradığını ancak kente henüz gelen olmadığını söyledi.

Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar (TODAP) bugün Diyarbakır'da bir toplantı yaparak Kürtçe bilen iki psikoloğu Van'a durum tespiti için gönderme kararı aldı.

TODAP'tan bir psikolog, şu anda fiziki şartları çok uygun olmadığı için kalabalık gidemeyeceklerini, gönderilen iki kişinin ne gibi ihtiyaçlar olduğuna dair rapor hazırlayacağını, buna göre Kürtçe bilen psikologları haftasonu kente göndereceklerini söyledi. Dernek Diyarbakır'dan Van'a giderken fiziksel ihtiyaçlar için de eşya götürmek istiyor.

Kürtçe bilen gönüllü psikologlar dernekle iletişime geçebilir. Yardım göndermek isteyenler de derneğe ulaştırabilir.

Türk Psikologlar Derneği Başkanı da şu anda bölgede ihtiyaç tespiti yapıyor. Dernek Van'a gidecek Kürtçe de bilen isim listeleri hazırlıyor.

Gönüllüler bu derneğe de başvurabilir.

Şişli Belediyesi de yarın (26 Ekim), Kürtçe ya da Türkçe bilen tercihen mezun ya da psikoloji son sınıf öğrencilerini Van'a götürecek. İlgilenenler bu numaradan 05339653044 Belediye ile irtibata geçebilir.

Van Belediyesi Acil Koordinasyon Merkezi iletişim numarası: 0432 226 75 01 (NV)

Bianet

Bu haber toplam 4083 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.