1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kronik İşsizlere Psikolojik Destek

Kronik İşsizlere Psikolojik Destek

İşsizlikle mücadelede psikolog dönemi başlıyor. Ulusal İstihdam Strateji Belgesi’ne göre devlet, uzun süre işsiz kalanlara, bir türlü iş beğenmeyenlere ve sık sık iş değiştirenlere psikolog desteği verecek.

A+A-

Hüseyin Özay / STAR



İŞSİZLİKLE mücadelede, işsizlere ‘psikolojik’ destek de sağlanacak. İşsizlikle mücadele çerçevesinde hazırlanan Ulusal İstihdam Strateji Belgesi’nde, uzun süre işsiz kalanlara, bulunan işleri beğenmeyenlere ve sık sık iş değiştirenlere yönelik de özel çalışma yapılacağı belirtildi. Bu kapsama giren işsizlere, psikolog desteği verilecek.

Çalışma yeteneği kazandırılacak

Ulusal İstihdam Strateji Belgesi’nin hazırlıkları sırasında yapılan çalışmalarda, bir çok kişinin devlet tarafından sağlanan yardımlar nedeniyle, bulunan işlerde çalışmak istemediği belirlendi. Yapılan çalışmada, uzun süre işsiz kalan kişilerin, bir işte çalışma ve söz konusu işe uyum sağlama durumunun da zayıfladığı tespit edildi. Bu nedenle strateji belgesinde, işsizler için psikolojik destek sağlanmasına yönelik düzenlemeler konuldu. Buna göre uzun süre işsiz kalan kişilere psikolojik destek sağlanacak. Bu yöntemle bir işe girme, işte uzun süre çalışma gibi yetenekleri geliştirilecek.

Psikolojik destek alan işsizlerin durumları, yine yeni uygulamaya konulacak olan ‘işsizlik koçları’ tarafından takip edilecek. Hazırlanan istihdam paketinde, işsizler için ‘aile hekimleri’ gibi işsizlik koçları getirilecek. Her koç, belirli sayıda işsizden sorumlu olacak. Söz  konusu koçlar, işsizlerin ailelerini, iş hayatındaki gelişmeleri ve yaşamını yakından takip edecek. Örneğin psikolojik destek alan ve uzun süre işsiz kalan kişiler öncelikli olarak bir işe yerleştirilecek. Bu kişilerin iş yaşamı ile ilgili tüm gelişmeleri de işsizlik koçları tarafından takip edilecek. Böylece, işsizin uzun süre bir iş yerinde çalışmasına imkan hazırlanacak.

Bu haber toplam 4509 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.