1. HABERLER

  2. PSİKO EĞİTİM

  3. Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Eğitimi 2022

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Eğitimi 2022

Dr. Nevin DÖLEK tarafından verilecek olan "Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Eğitimi" 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde ZoomPRO üzerinden online olarak yapılacak. Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgiler şöyle:

A+A-

APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek olan Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı Eğitimi 3-4 Eylül 2022 tarihlerinde ZoomPRO üzerinden online olarak yapılacak.

ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

 

KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ NEDİR?

Bu model problemin kendisinden çok, çözüme odaklanan sistematik bir yaklaşım sunar. Danışanın güçlü yönleri üzerine yoğunlaşır. Çözüm, danışanın kendinden kaynak alır, bu durum danışanın öz güveni üstünde de olumlu bir etki yaratır. Kişinin şu ana kadar hiç denemediği ve yapamadığı ile değil, geçmişteki başarıları ile ilgilenir. Danışan sorunların daha baş edilebilir olduğu dönemleri hatırlamak konusunda cesaretlendirilir. Var olan sorunu ortadan kaldırmayı amaçlamak yerine olumlu olanları yaratmayı ve çoğaltmayı hedefler.

Eğitimin İçeriği:

 

  • Çözüm Odaklı Yaklaşımın temel prensipleri
  • Sistem Yaklaşımı kapsamında Çözüm Odaklı Danışmanlık
  • Çözüm Odaklı Danışmanlık Süreci: İlişki kurma, problemi dinleme, yeniden çerçeveleme, övgü, istisnaları belirleme, amaç belirleme, mucize sorular, derecelendirme çözüm geliştirme, mesaj yazma, değişimi fark etme
  • Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı soru örnekleri
  • Kısa süreli yaklaşım uygulamaları:
  • Bireysel Uygulamalar
  • Küçük Grup Uygulamaları
  • Okullarda Çalışan Uzmanlar İçin, Sınıf Ortamı Örnekleri
  • Ailelerle Çözüm Odaklı Yaklaşım Eğitim Yöntem ve Teknikleri: Programda bilgi aktarımı, rol canlandırma, kartlar ve oyuncaklarla içgörü çalışmaları, video izleme, küçük gruplarla yapılacak çalışmalar gibi teknik ve yöntemler kullanılacaktır.

Kimler katılabilir? Üniversitelerin Psikoloji, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Eğitimde Psikolojik Hizmetler bölümlerinden mezun olan uzmanlar ve bu bölümlerin son sınıf öğrencileri katılabilir.

Sertifika: Eğitimi tamamlayan Nevin Dölek İmzalı APAMER Aktüel Psikoloji katılım belgesi verilecektir.

Eğitimci: Dr. Nevin DÖLEK

Eğitim Süresi:  16 Akademik Saat

Eğitim Tarihleri:  3-4 Eylül 2022

 

Eğitim Ücreti: 

750 TL

Son Başvuru Tarihi: 2 Eylül 2022

Öğrenci ve Gruplara %10 indirim uygulanmaktadır.

Eğitim Yeri: ZoomPro - Online

KAYIT İÇİN 690 TL AŞAĞIDAKİ HESAP NUMARALARINA ÖDEYEBİLİRSİNİZ. 

ÖDEME BİLGİLERİ

 

ZİRAAT BANKASI

  • Hesap Adı: Apamer Aktüel Psikoloji
  • Şube No: 871 / Bahçelievler/İstanbul
  • Hesap No: 871-65966350-5001
  • İBAN NO: TR760001000871659663505001

 

Kredi Kartıyla Ödeme Yapmak İçin TIKLAYINIZ


ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ


 

NEVİN DÖLEK KİMDİR?

 

Dr. Nevin Dölek Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden lisans, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünden yüksek lisans derecesi almıştır.

Doktorasını Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde “Çocuklar arasında zorbaca davranışlar” konulu tez çalışması ile tamamlamıştır.

BAKIŞ Psikolojik Danışma ve Eğitim Merkezi kurucusu ve yöneticilerindendir. Aile ve çift terapisti olarak çalışmaktadır.

Ana babalar, öğretmenler, yöneticiler ve gençlere çeşitli konularda seminerler, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümünde dışarıdan sözleşmeli ve yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. YÖRET, Türk Psikologlar Derneği, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği üyesidir. Uluslar arası Okul Psikologları Derneği (ISPA)’ nın yönetim kurulunda kongre koordinatörlüğü ve Uluslar Arası Kriz Müdahale Komitesi Başkanlığı yapmaktadır. Çeşitli kitap ve dergilerde okul psikolojisi, çocuk gelişimi ve gençler üzerine makaleleri yayınlanmış olan Nevin Dölek aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapmakta aynı zamanda BAÜ Kariyer Merkezi’ne danışmanlık desteği sağlamaktadır.

 

Bu haber toplam 87298 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum